Onbeschaamde hoop

Leave a comment Standard

En de hoop beschaamt niet, omdat de liefde van God in onze harten uitgestort is door de Heilige Geest, Die ons gegeven is. Want toen wij nog krachteloos waren, is Christus op de bestemde tijd voor goddelozen gestorven. — Romeinen 5:5-6

http://dawo.nl/?p=4547

Lezen: Rom. 5:1-11

Als ik zou moeten kiezen om 1 bijbelboek mee te mogen nemen naar een afgelegen plaats, dan zou ik de Romeinenbrief meenemen. Wat een rijkdom over Gods genade, het verzoeningsplan van God, de kracht van de Heilige Geest enzovoort in 1 brief! Natuurlijk vind ik de rest van de Bijbel ook waardevol, maar voor mij springt deze brief eruit

Zo ook vandaag weer. Het plan van God voor de redding van de mens. Al van voor de grondlegging der wereld stond het vast. Christus stierf al toen we nog krachteloos waren en nog niets van God wilden weten. Het aanbod van de genade is zo ontzettend rijk en groot. Het offer van de Here Jezus is groot genoeg voor alle mensen die geleefd hebben, die nu leven en die nog zullen gaan leven. Onuitputtelijk, net zo als Zijn liefde en Zijn trouw! En Hij stierf niet voor rechtvaardigen, voor perfecte mensen, nee, Hij gaf Zijn even voor een zondaar zoals ik.

Des te groter is de genade, die we mogen proeven en doorgeven, de hoop die niet teleurstelt, omdat, alweer door de Heilige Geest, de liefde van God in onze harten is uitgestort. Het is dus een krachtige liefde, waar je mond van overloopt, je niet over kunt zwijgen en waar iedereen van moet horen. Maar dat vind ik dan weer, natuurlijk. Wat denk je zelf?

Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.