Afscheid

Leave a comment Standard

Wees waakzaam, sta vast in het geloof, wees manmoedig, wees sterk. Laat alles bij u in liefde gebeuren. — 1 Korintiers 16:13-14http://dawo.nl/?p=4549

LEZEN: 1 Korintiers 16:13-20

Aan het einde van een brief of telefoongesprek of na een bezoekje aan goede vrienden is het soms moeilijk af te sluiten. ‘We bellen nog wel! Nou dag, hoor, dag! Tot gauw. We moeten snel (weer) eens afspreken’ etc.

Paulus heeft er helemaal geen moeite mee. Hij sluit af met tips, goede raad,praktische zaken en zo meer.

Zo ook hier. Wees waakzaam, alert. Waarvoor? Tegen al die dingen waar hij in zijn brief tegen geageerd heeft: partijschappen, verdeeldheid, dwaalleer, liefdeloosheid, egoïsme,trots etc. Ze kunnen zo snel op de loer liggen, soms wordt het gevoed door goede bedoelingen. ‘Als jij voor me bidt gebeurt er tenminste iets’ Oeps, meteen je trots wegslikken, want het gaat niet om mij, maar het ligt op de loer. ‘Alleen als jij de aanbidding leidt kom ik in Gods tegenwoordigheid’ ‘Als jij (s)preekt, snap ik het pas’ Mooie complimenten, maar laten ze je trots niet voeden. Geniet ervan tot het einde van de dag en geef ze dan weer aan God.

We moeten ook vast staan in het geloof, niet alleen in ons geloof wat ons heeft gered, maar ook in de gave van geloof, waarmee we wonderen en tekenen kunnen doen. Dat geloof, een gave van de Geest, hebben we nodig, we dienen een bovennatuurlijke God, we mogen ons uitstrekken naar het bovennatuurlijke.

Moedig zijn in deze tijd, mijn band heette ooit Courage, dus dat spreekt me aan. Moedig in een tijd waarin terrorisme ons haast iedere dag weer doet opschrikken. Evenementen worden afgelast, vanwege dreigingen en ja, voorzichtigheid is geboden, maar angst mag jou nooit leiden

En als laatste raad: wees sterk, hij zegt dat vaker; Efeze 6: wees sterk in de Here en dan kan het ook alleen maar. Zijn kracht woont tenslotte in ons door de Heilige Geest, weet je nog, de Kracht Die Jezus uit de dood deed opstaan.

Bovenal, alles wat we doen, onze drijfveer, moet de goddelijke liefde zijn, die Hij in ons heeft uitgestort. Liefde,liefde, liefde!

Zo hebben ook wij wat aan deze afsluiting van Paulus, handige tips die bijna 2000 jaar later nog van toepassing zijn. In wat voor omstandigheden je ook verkeert, weet dat God altijd bij je is en dat Hij je alles geeft wat je nodig hebt.

Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.