Vast en zeker

Leave a comment Standard

Amen. De lofprijzing, de heerlijkheid, de wijsheid, de dankzegging, de eer, de kracht en de sterkte is aan onze God tot in alle eeuwigheid. Amen. — Openbaring 7:12http://dawo.nl/?p=4550

Lezen: Openbaring 7:9-17

Hoe vaak zeggen we eigenlijk ‘Amen’ zonder te weten wat we zeggen? Zeker in een pinksterkerk hoor je dat te pas, soms te onpas. Maar wat betekent het eigenlijk? Het betekent dat je ergens mee instemt, het ermee eens bent. Als je leest in de evangeliën dat Jezus Zijn woorden vaak begint met ‘Voorwaar, Voorwaar’, dan gebruikt Hij het woordje ;Amen’ Het zal vast en zeker zijn, zeker en vast voor onze Belgische lezers.

Hier zien we ook dat de miljoenen Engelen, de oudsten en de vier dieren of wezens instemmen met de lofverheffing van hen die uit de grote verdrukking komen en hun kleren hebben gewassen in het bloed van het Lam. Zij stemmen ermee in en doen er nog een schepje bovenop: 7 schepjes zelfs:

Lofprijzing, heerlijkheid, wijsheid, dankzegging, eer, kracht en sterkte zij aan one God tot in alle eeuwigheid.

7 is in de Bijbel het getal van de volheid, ook het getal van God. Eigenlijk zijn er geen woorden (genoeg) voor om Hem te loven en te prijzen, voor Wie Hij is en Wat Hij heeft gedaan en nog steeds doet.. Ik zeg wel eens: de eeuwigheid zal nog te kort zijn om Hem te loven en te prijzen. Want Hij is zo goed, zijn goedertierenheid duurt voor eeuwig. Maar gelukkig hoeven we niet te wachten tot we in de hemel zijn, om Hem groot te maken. we mogen dat ’s zondags in de kerk doen, maar eigenlijk ook iedere dag. Niet alleen met liederen, hoe mooi en belangrijk ook, maar aanbidding is een levensstijl. Er staat: zij wierpen zich op hun aangezicht en telkens als je dat leest wordt er in de grondtekst het woordje voor aanbidding gebruikt. Aanbidding is dus een houding van nederigheid en ontzag, van totale onderwerping, overgave. Daar begint aanbidding mee, zonder dat is het geen aanbidding. Mijn vrouw en ik waren eens in een pinkstergemeente op Kreta. Er werd daar gezongen zonder instrumenten, a capella dus. De reden was, onder andere, dat men niet wilde dat muzikanten er een show van maakten en de eer naar zichzelf trokken. Er zit wel iets in, alhoewel we heus wel mogen genieten van wat er op het podium gebracht wordt. Maar alle lofprijzing enz. is alleen maar voor onze God. Daar kunnen we, met elkaar, toch volmondig ‘amen’ op zeggen?!

Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.