Relaxt

Leave a comment Standard

Maar toen de goedertierenheid van God, onze Zaligmaker, en Zijn liefde tot de mensen verschenen is, maakte Hij ons zalig, niet op grond van de werken van rechtvaardigheid die wij gedaan zouden hebben, maar vanwege Zijn barmhartigheid, door het bad van de wedergeboorte en de vernieuwing door de Heilige Geest. Die heeft Hij in rijke mate over ons uitgegoten door Jezus Christus, onze Zaligmaker. — Titus 3:4-6http://dawo.nl/?p=4554

Lezen: http://bible.com/1276/tit.3.3-11.bb

Je hebt douchers en je hebt baders, of alletwee. Ik vind het heerlijk om, na een dag hard werken, of na het sporten, heerlijk in bad te liggen. De vermoeidheid valt van je af, je bent weer helemaal fit en opgefrist. In de tijd van Paulus hadden ze badhuizen, een soort zwembad, waar je ook heerlijk kon laten verzorgen,masseren, schubben etc. Daar was je geen 10 minuten, dat duurde wel even.

Paulus gebruikt dat beeld hier in zijn brief aan zijn Titus, die hij op Kreta heeft achtergelaten om orde op zaken te stellen. Hij noemt de wedergeboorte een (warm) bad, waar je dus heerlijk relaxend in kunt liggen, genietend van de genade van God. Want het is niet uit werken, door goede dingen te doen, dat we behouden worden, maar alleen door genade, verkregen door de Here Jezus aan het kruis. Ik laat mensen,als ze de Here Jezus hebben aangenomen.., wel een diep ademhalen, ze voelen dan meteen de rust en de vrede, ‘relaxt’, zei iemand laatst. Je kunt bij deze heenwijzing naar het bad natuurlijk ook denken aan de doop, die na je bekering plaats vindt.

Door dat bad worden we verfrist en gewassen, om daarna vernieuwd te worden door de Heilige Geest. Daar hebben we niet een beetje van maar ‘in rijke mate’ uitgegoten, dus meer dan genoeg. Je hebt niet een beetje Heilige Geest, nee, ontzettend veel. Jezus heeft die beschikbaar gesteld door Zijn dood en opstanding. Mijn oude dominee noemde Pinsteren wel ‘de handtekening van de Vader onder het werk van de Zoon’.

Zo kunnen we, door de (opstandings) kracht, Die we in rijke mate bezitten, relaxt aan het werk in Gods Koninkrijk, genietend, niet vermoeid rakend, omdat we het niet in eigen kracht hoeven te doen. Hoe relaxt is dat?

Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.