Wijd open je mond!

Leave a comment Standard

Er mag onder u geen andere god zijn, u mag zich voor geen vreemde god neerbuigen. Ik ben de HEERE, uw God, Die u uit het land Egypte leidde. Doe uw mond wijd open en Ik zal hem vullen. — Psalmen 81:10-11. http://dawo.nl/?p=4555

Lezen: Psalmen 81

Wat is het toch een prachtig gezicht, jonge vogeltjes die kwetterend en met open snavels zitten te wachten tot een van de ouders met eten terug komen. Als ze ma of pa vogel dan zien, roepen ze als het kan, nog harder. Ze verdringen elkaar, want ze willen maar 1 ding: ontvangen.

Asaf gebruikt hier in deze Psalm hetzelfde beeld, of eigenlijk zegt God het zelf, via hem,tot ons: Doe je mond wijd open en ik zal hem vullen. Of zoals de mooie berijmde versie luidt:

Opent Uwe mond, eist van mij vrijmoedig, op mijn trouw verbond. al wat U ontbreekt, schenk ik zo gij ’t smeekt, mild en overvloedig!

Er gaat alleen wel een voorwaarde aan vooraf: Geen andere god mag er zijn, laat staan je er voor neerbuigen. Ik heb ooit een soort campagne gevoerd tegen de Boeddha beeldjes, waarmee we geconfronteerd worden in tuincentra, Blokkker, Xenos etc. Ik denk dat er velen zijn, die ’s zondags ter kerke gaan en toch zo’n ‘Paul de Leeuw look a like’ zoals Herman Finkers het noemde in huis hebben. Is dat het geval? Zo snel mogelijk in de gliko! ‘Maar ik bid er niet voor’, hoor je dan. Deze psalm is duidelijk: er mag geen andere god zijn, dus opruimen!

Dan de tweede voorwaarde: willen we van God ontvangen, dan zullen we dus onze monden wijd open moeten sperren! Roepen, uitroepen, schreeuwen naar God. Niet dat Hij niet weet wat we nodig hebben. We bidden niet om God van informatie te voorzien. Toch is gebed de enige manier om van Hem te ontvangen. Wijd open en Ik zal hem vullen. Een tijd geleden hadden we een situatie, waar ik niet verder over zal uitwijden, met vrinden van ons. We zijn met elkaar naar het strand gegaan, hebben uitgeroepen naar God. Vanaf dat moment, op hetzelfde uur, veranderde de situatie! Open je mond wijd!

In wat voor nood je ook zit, financieel, werkeloos, op het punt van scheiden, geconfronteerd met ziekte: Wijd open je mond. Roep het uit. God de Vader is reeds onderweg om je mond te vullen, niet een beetje, nee te vullen, dus meer dan genoeg! Geloven we dat? Geloven we in verhoring als we bidden, of is het meer van ‘baat het niet, dan schaadt het niet?’ Wijd open je mond, in geloof en ga zien hoe God het gaat oplossen! Ik zie uit naar je getuigenis.

Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.