Liefhebberij

Leave a comment Standard

Zoals u dan Christus Jezus, de Heere, hebt aangenomen, wandel in Hem, geworteld en opgebouwd in Hem, en bevestigd in het geloof, zoals u onderwezen bent; wees daarin overvloedig, met dankzegging. — Kolossenzen 2:6-7. http://dawo.nl/?p=4557

Lezen: Kolossenzen 2:1-10

Ik hoor sommigen wel eens zeggen, dat ze zitten te wachten totdat God hen bekeert. En als Hij dat dan niet doet, is het Zijn schuld dat men verloren gaat. Het moet ‘komen te staan te gebeuren’. Het is alles Gods werk. En, hoe vroom het ook klinkt, het is niet Bijbel en niet Gods heilsplan voor de mens. Als Hij wil dat niemand verloren gaat, zou Hij ons dus allemaal moeten bekeren. Het is net zo’n dwaalleer, als de leer die vertelt dat alle mensen behouden worden, de alverzoening.

We lezen ook hier weer duidelijk dat God ook iets van ons vraagt, namelijk dat we Hem aannemen. Jezus laatste woorden waren, voordat Hij stierf: Het is volbracht! Met andere woorden: Ik heb er alles aangedaan. Het is nu aan jullie,

En dat klopt, het aanbod van de genade, die Jezus kocht aan het kruis, is er voor alle mensen, niemand uitgezonderd. Je ontvangt het door dat Gratis Geschenk aan te nemen en niet te weigeren. Dat is zonde. Ongeloof is de enige zonde die ons uit de hemel houdt! En aangezien geloven een werkwoord is, zullen we in actie moeten komen! Geloven is actie!

En als we tot geloof gekomen zijn, mogen we wandelen, wortelen en opgebouwd worden in Hem, m.a.w. Discipelschap. Na je bekering ben je wel gered, maar je moet je behoudenis uitwerken. het moet aan je te zien zijn. Wandelen met Hem duidt op een relatie, wortelen betekent dat je er aan werkt om Hem beter te kennen en worden opgebouwd in je liefde voor Hem, doe je door Hem beter te leren kennen. Dat doe je door in het Woord (over Hem) te lezen, met Hem te praten en naar Hem te luisteren. En het is geen plicht, je vindt het heerlijk om in contact te zijn met de Levende God, Die ook nog eens in je woont door de Heilige Geest. Dan loop je over van dankzegging, lofprijs en aanbidding. En iedereen merkt aan je: Die is anders. Werk aan de winkel, dus, maar Hij heeft je Zijn Hulp bij uitstek gegeven, de Heilige Geest, die helpt je om het bovenstaande te doen. Dan is het geen werk meer, maar liefhebberij, letterlijk en figuurlijk!

Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.