Wachten

Leave a comment Standard

Ja, van oude tijden af heeft men het niet gehoord, men heeft het niet ter ore genomen en geen oog heeft het gezien, behalve U, o God, wat Hij doen zal voor wie op Hem wacht. — Jesaja 64:3

http://dawo.nl/?p=4558

Lezen: Jesaja 64

‘Wachten duurt lang’ zegt het spreekwoord en dat is ook zo. Tijd is een relatief begrip. Alhoewel ieder uur 60 minuten duurt en uit 3600 seconden bestaat, is het uur waar je ergens op moet wachten langer, dan het uur wanneer je ergens bent waar je het vreselijk naar je zin hebt.

Ook hier gaat het over wachten, wachten op God welteverstaan. En dat kan ook ontzettend lastig zijn. We helpen God zo graag een handje en soms vraagt Hij dat ook van ons. Als we wachten op genezing, kan dat ook zijn, omdat je mede broeders en zusters niet aan de opdracht, om de zieken te genezen, die we allemaal ontvangen hebben, gehoor geven!

Maar soms moeten we echt wachten op de beloften van God. Kijk naar Abraham en Sara. Saar kon niet wachten totdat ze de belofte in vervulling zag gaan en besloot Hem een handje te helpen. Nu kunnen we daar makkelijk over oordelen, want wij kennen de afloop. Ik geef het je te doen, wachten op de belofte een kindje te krijgen en met je eigen ogen zien, dat je lichaam dat eigenlijk niet meer kan. Bram deed ook maar al te graag mee, overigens. De gevolgen merken we nog iedere dag. Jood (Isaak) en Arabier (Ismaël) hebben nog steeds mot met elkaar.

Het gaat natuurlijk om vertrouwen. Vertrouw je God, dat je blijft wachten, of vind je dingen te lang duren. Sommige dingen hebben we zelf in de hand. In Matth. 24 zegt Jezus dat Hij niet terug zal komen, voordat het evangelie van het koninkrijk aan alle volken verkondigd zal zijn. Dus hoe meer we mensen over Jezus vertellen, sterker nog, Zijn Koninkrijk verkondigen in Woord en Daad, zijn terugkomst verspoedigd zal worden!

Maar ook in iedere situatie waar we in verkeren is wachten op God van het grootste belang. Niet in de zin van ‘stil maar, wacht maar’ maar het wachten op instructies. Heer, wat wilt U dat ik doen zal? Dus er niet op af gaan, onstuimig, zoals een Petrus soms deed voor de uitstorting, maar wachten op de stem van God om daarna in actie te komen. Dan duurt wachten niet lang, maar doen we wel wat juist is en zien we ook resultaat! En daar gaat het toch om? Dan zullen we Zijn wonderen gaan zien, die ogen en oren nog nooit hebben waargenomen!

Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.