Scherp zwaard

Leave a comment Standard

Want het Woord van God is levend en krachtig en scherper dan enig tweesnijdend zwaard, en het dringt door tot op de scheiding van ziel en geest, van gewrichten en merg, en het oordeelt de overleggingen en gedachten van het hart. En er is geen schepsel onzichtbaar voor Hem, maar alles ligt naakt en ontbloot voor de ogen van Hem aan Wie wij rekenschap hebben af te leggen. — Hebreeen 4:12-13
Hebreeen 4:1-13

Als kind vond ik het geweldig om riddertje te spelen. Ik had een plastic zwaard gekregen voor de Sint of mijn verjaardag, samen met een harnas en een helm (voor mijn leeftijd genoten: ik was Ivanhoe 😉 Maar met zo’n plastic zwaard kon je niet veel. Het sloeg dubbel als je er iemand een klap mee verkocht of probeerde te steken. Ik had het dus opengesneden en er een stuk hout in gedaan, dat zette zoden aan de dijk. (Mijn schild was overigens het deksel van de ronde wasteil van mijn moeder.

De schrijver van de Hebreeën brief heeft het hier over een scherp, tweesnijdend zwaard, dat zijn werk wel doet: Het woord van God. eerder komen we dit al tegen in de wapenrusting van Efeze 6 en zien we het de Here Jezus ook al gebruiken tegen de satan in Lukas 4, de verzoeking in de woestijn.

En Gods woord werkt als een tweesnijdend zwaard. Tweesnijdend wil zeggen, dat het aan allebei de kanten vlijmscherp is en dus makkelijk doordringt in datgene waar je het in prikt. In dit geval prikt het in ons vlees, maakt het scheiding tussen ziel en geest, gewrichten en merg. Als de schrijver in deze tijd geleefd had, zou hij misschien wel de laserstraal als voorbeeld hebben gebruikt. Met precisie scheidt het Woord van God de dingen waar het op aankomt, zodanig, dat we als het ware in ons nakie voor God staan: niets blijft voor Hem verborgen. Het voorgaande stukje gaat over de rust die God geeft en dat is Zijn Genade. We hoeven niets meer te verdienen en kunnen, uit geloof, door genade, het eeuwig leven, in alle rust ontvangen. In dat kader schrijft de schrijver deze tekst, want alles wat we hebben misdaan is vergeven aan het kruis van Golgotha, ook het slagvaardig maken van mijn zwaard. Jezus bloed reinigt van alle zonden. En wij hebben Zijn Woord, dat is Jezus zelf,leert Johannes 1 ons, dat de duivel op de vlucht jaagt als hij ook maar een spoortje van twijfel in ons hart probeert te zaaien. Dan moeten we het wel kennen natuurlijk en toepassen. Leer het woord uit je hoofd, memoriseer teksten en proclameer ze, hardop! Dat heeft effect en snijdt het dwars door alles heen

Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.