Vrede

Leave a comment Standard

Hij zal staan en hen weiden in de kracht van de HEERE, in de majesteit van de Naam van de HEERE, Zijn God. Zij zullen veilig wonen, want nu zal Hij groot zijn tot aan de einden van de aarde. Hij zal Vrede zijn. — Micha 5:3-4a

De wereld, de mensen verlangen naar vrede, echte vrede. Na de tweede wereld oorlog werden de Verenigde Naties opgericht, opdat dit nooit meer zou gebeuren. Maar er is geen dag geweest dat er ergens geen oorlog was. En inmiddels is WO III toch min of meer uitgebroken. Zelfs wij zijn in oorlog, met IS, de eigen woorden van onze premier. En al heel veel grote landen zijn er bij betrokken. Sommigen zien hierin het einde der tijde. Het zou kunnen, wees in ieder geval bereid om de Heiland te ontmoeten!

In deze profetie over de Here Jezus, uit Micha, wordt Hij Vrede, Shalom, genoemd. Vrede is niet de afwezigheid van oorlog, maar de aanwezigheid van God. Een geweldige one-liner, die ik ooit uit het YfC blad Aktie haalde en jarenlang heb opgehangen. En dat is natuurlijk een gigantische waarheid waar we niet omheen kunnen. Het begin van vrede, vrede met God en vrede met elkaar. Daarom is de boodschap van eenheid ook zo’n belangrijke. Als we als christenen, die Zijn naam dragen, al niet met elkaar in vrede kunnen leven, hoe zou de wereld dan moeten geloven dat Hij het antwoord is op al het wapengekletter? Wie op Hem vertrouwt, Hem zijn herder laat zijn, wordt geweid in de kracht van JHWH, dan zal je veilig wonen, beschermd door Zijn engelen (Ps. 91:11,12) en zul je Zijn vrede ervaren. Shalom in de Bijbel is niet alleen vrede, het is het totale plaatje van rust, voorspoed en zegen dat Jezus voor ons verwierf aan het kruis op Golgotha. Dat willen we toch allemaal? Dat gunnen we toch iedereen? Ga dan heen, in die kracht en in die Vrede, de Here Jezus zelf. Hij is onze vrede (Efeze 2:14)

Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.