Krachtig in zwakheid

Leave a comment Standard

Want hoewel Hij gekruisigd is door zwakheid, leeft Hij toch door de kracht van God. Ook wij zijn immers zwak in Hem, maar zullen ten opzichte van u leven met Hem, door de kracht van God. — 2 Korintiers 13:4

Lezen: 2 Korintiers 13:1-10

Het was in de Corinthe gemeente nogal een rommeltje, op zijn zachts gezegd. Er gebeurde van alles wat niet goed was en niet klopt volgens het woord van God. En men achtte Paulus niet meer als spreekbuis van God. Hij, die juist door betoon van Geest en Kracht deze gemeente had gesticht. Er heerste partijschappen, er was onreinheid, egoïsme, discriminatie enz. Het lijkt wel een gemeente in Nederland :0(

In dat kader schrijft Paulus zijn tweede brief en eindigt die dreigend: o wee, als ik kom. Men noemde Paulus zwak, niet omdat hij ziek zou zijn. De doorn in het vlees, waar vaak over gespeculeerd wordt is geen ziekte, het is zijn strijd met zijn eigen volksgenoten, die hij het evangelie zo erg gunt, dat hij zelf plaatsvervangend de hel in zou willen, als dat hun redding zou betekenen! Maar waar hij ook komt, ze zitten hem altijd dwars! Dat is zijn pijn en verdriet, die als een demoon op zijn leven inbeuken. Het lijden van Christus, wat hier als zwakte wordt neergezet, was juist de kracht tot onze redding. Het waren niet de spijkers die Jezus aan het kruis hielden, het was Zijn liefde voor jou en mij! Maar door de kracht van God is Hij weer levend geworden en diezelfde kracht, DUNAMIS, dynamiet, leeft nu ook in ons, door dezelfde Heilige Geest, die Jezus uit de dood heeft opgewekt (Rom.8:11) Dat wenst Paulus ook de gemeente in Corinthe toe, waar het aan geen enkele genade gave ontbreekt (1 Kor 1:7)

Ook wij hebben diezelfde Opstandingskracht in ons. ook al lijken we zwak voor de wereld, juist door die Heilige Geest zijn wij, of horen wij in ieder geval, de sterksten in de geestelijke wereld te zijn. Laten we dat iedere dag maar weer beseffen en er naar handelen, dan maken wij het verschil!

Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.