Nadoeners

Leave a comment Standard

Wees dan navolgers van God, als geliefde kinderen, en wandel in de liefde, zoals ook Christus ons liefgehad heeft en Zichzelf voor ons heeft overgegeven als een offergave en slachtoffer, tot een aangename geur voor God. — Efeziers 5:1-2
Lezen: Efeziers 5:1-21

Originaliteit wordt, over het algemeen, erg gewaardeerd. Wees jezelf, wordt er dan gezegd, er zijn al genoeg anderen. En dat is natuurlijk waar. God heeft een ieder van ons uniek geschapen. We hebben allemaal eigen vingerafdrukken en ons DNA is ook uniek, niemand is hetzelfde. Wat een geweldig wonder van God in de schepping.

Toch roept Paulus ons hier op om ‘nadoeners’ ‘imitators’, te zijn. Niet maar van zomaar iemand,maar van God. Dat is nogal wat. En hij doet er nog een schepje bovenop: Wandelen in de liefde, zoals ook Christus ons heeft liefgehad en Zichzelf heeft overgegeven. God en Jezus nadoen, dat is de kern van discipelschap. Worden zoals Hij, doen zoals Hij. Dat is niet niks, dat is een hele opgaaf. Paulus trekt de link naar de offerdienst in de tempel, wat een beeld was van het volmaakte offer, dat Jezus bracht aan het kruis, maar ook ons tegelijkertijd vertelt, dat het ook voor ons een offer moet zijn.

Offeren van je overvloed voelt niemand, maar offeren als het je iets kost, is minder populair. Discipelschap is een offer, waar je de hemel niet mee kunt verdienen, maar er wel voor kunt zorgen dat anderen er zullen zijn. Het kost je wat, uit je comfortzone komen en de dingen gaan doen die Jezus deed: Het koninkrijk verkondigen, de zieken genezen, demonen uitdrijven, doden opwekken. (Matt.10:7,8) Ik geef het je niet te doen, dat doet Hij.

De sleutel vinden we in vers 18: De Heilige Geest, niet dronken worden van drank, maar van Hem. Ben je wel eens zo aangeraakt, dat je (haast) niet meer op je benen kon staan? Is je hart vol van de Geest, en dus vol van Jezus, dat je er niet meer over zwijgen kunt? God roept ons, vraagt wie er beschikbaar is en maakt je dan bekwaam. Dan wordt het geen last, maar een lust. Maar je moet wel lef hebben? Nee, ook dat krijg je, je moet discipel willen zijn, Hem willen volgen! Wil je dat? Geef je dan als een levend offer aan hem en je zult versteld staan wat er gaat gebeuren!

Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.