Jezus kennen

Leave a comment Standard

Om de moeitevolle inspanning van Zijn ziel zal Hij het zien, Hij zal verzadigd worden. Door de kennis van Hem zal de Rechtvaardige, Mijn Knecht, velen rechtvaardig maken, want Hij zal hun ongerechtigheden dragen. — Jesaja 53:11

Lezen: Jesaja 53

Elkaar kennen. Door en door. Dat is nogal wat. Velen lukt dat niet, zelfs na jaren lang huwelijk. En soms denk je iemand te kennen en valt de persoon je ontzettend tegen. We kennen dat, denk ik, allemaal wel.

Hier wordt verwezen naar het kennen van Jezus. Wat een geweldig stuk is dit toch. Het evangelie van Jesaja, wordt het wel genoemd. Hij beschrijft het of het al in het verleden is gebeurd, terwijl er nog heel wat jaren tussen de profetie en de vervulling zitten. Nogmaals een geweldig stuk, dat vertelt over onze verlossing van zonde, ziekte, afwijzing, armoede en noem maar op. De omwisseling aan het kruis.

En dit vers zegt het nog eens, dat door de kennis van Hem, Hij velen zal rechtvaardig maken, door hun ongerechtigheden te dragen. Hem kennen. Hem echt kennen. Daar draait het dus om.

Hem kennen en de kracht van Zijn opstanding zegt Paulus in Fil 3:10 De basis voor ons behoud, onze redding!

Ken je Hem, weet je wie Hij is? De eerste stap is om Hem uit te nodigen in je hart, daarna ga je je verdiepen in de persoon Jezus en wat Hij voor je gedaan heeft. En de Heilige Geest gaat je Hem steeds meer leren kennen. Je gaat van Hem houden en je wilt Hem niet meer kwijt. Hij is de enige weg tot de Vader, Zijn liefde voor ons is onvoorwaardelijk. Zo Iemand wil je toch kennen? En je wilt dat duizenden anderen Hem leren kennen. Dat is onze missie, ook vandaag!

Ken je Hem nog niet, nodig Hem uit in je hart. (Www.gratisgeschenk.tk) en ik garandeer je: je zult er nooit spijt van krijgen!

Dit lied schreef ik al bijna 30 geleden over Hem en het is voor mij nog steeds actueel: Zonder uw Liefde

Met vriendelijke groet,Arie de Paauw

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.