Kinderen van het Licht

Leave a comment Standard

Maar u, broeders, bent niet in duisternis, zodat die dag u als een dief zou overvallen. U bent allen kinderen van het licht en kinderen van de dag. Wij zijn niet van de nacht en ook niet van de duisternis. Laten wij dan niet, evenals de anderen, slapen, maar laten wij waakzaam en nuchter zijn. — 1 Tessalonicenzen 5:4-6

Lezen: 1 Tessalonicenzen 5:1-11

Ik weet nog goed dat ik als kind op een keer de zonnestralen door de wolken zag komen. Een mooi schouwspel. Ik dacht dat de Here Jezus terug kwam en was best wel bang en angstig. Maar nu ik Hem, uit genade, mag kennen als mijn Heiland en Verlosser ben ik dat niet meer. Dat is ook wat Paulus hier bedoelt. Als we Hem zodanig kennen, zijn we uit de duisternis in het licht gekomen en klaar om Hem te ontmoetten. Op het moment dat we Jezus aannemen zijn we kinderen van het Licht en kinderen van de dag.

Met waakzaam en nuchter zijn wordt, denk ik, niet bedoeld, dat we op een overdreven manier met de wederkomst bezig zijn, maar wel dat we klaar zijn om Hem te ontmoeten. Voor mij is de tekst uit Handelingen 1:7 en 8 nog steeds waarheid: Voordat Hij komt wil ik er zoveel mogelijk meenemen! Dat is voor mij waakzaam en nuchter.

Je leest ook vandaag in de sociale media beangstigende berichten over de oorlogsdreiging met name in Syrië en ik heb het al eerder gezegd, we zijn in oorlog ook al merken we er hier (nog) weining van. Maar laat je geen angst aanjagen met foto’s over tanks die door straten rijden of tereurdreigingen. Wij weten dat Jezus regeert en dat als Hij terugkomt, wij voor eeuwig bij Hem zullen zijn. Wees dan waakzaam en heb olie, een beeld van de Heilige Geest, in je lamp, zodat je een levende getuige van Hem kunt zijn. Als we kinderen van het Licht zijn, laten we dan dat licht ook verspreiden, vandaag nu het nog kan!

Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.