3 x Heilig

Leave a comment Standard

In het jaar dat koning Uzzia stierf, zag ik de Heere zitten op een hoge en verheven troon, en de zomen van Zijn gewaad vulden de tempel. Serafs stonden boven Hem. Ieder had zes vleugels: met twee bedekte ieder zijn gezicht, met twee bedekte hij zijn voeten, en met twee vloog hij. De een riep tot de ander: Heilig, heilig, heilig is de HEERE van de legermachten; heel de aarde is vol van Zijn heerlijkheid! — Jesaja 6:1-3

Lezen: Jesaja 6

Wat een pracht en praal, hoor je we eens zeggen rond Prinsjesdag. Een gouden koets, soldaten in een schitterend uniform op rijk versierde paarden en noem maar op. Onze koning, in een donker pak, steekt daar wel bij af. Maar daar heeft men voor gekozen. Ik zou het mooier vinden als hij ook in een mooi, rijk versierd uniform zou gekleed gaan, of een mooie koningsmantel zou dragen,zoals bij de inhuldiging, maar dat is mijn smaak.

In het visioen van Jesaja, wat we hier lezen, zien we dat God wel koninklijk gekleed gaat. Hij zit op een hoge en verheven troon en de zomen van Zijn gewaad vullen de tempel. M.a.w. de tempel kan Hem niet eens bevatten, alleen de zomen van Zijn kleed, dus dat wat omgezoomd, dat kleine randje vullen de tempel! Maar was het niet de zoom van Jezus kleed, dat de Bloedvloeiende vrouw gezondd maakte?

Serafs, een bepaald soort engelen, zijn bij Hem. Zij hebben zes vleugels, waarmee ze hun gezicht bedekken, hun voeten en twee om te vliegen. En ze hebben een mond, die zoveel geluid voortbrengt dat de deuren in hun pinnen schudden. Denk daar eens over na, als je de volgende keer klaagt dat de muziek in de dienst te hard is 😉 En ze roepen: 3 x heilig is JHWH Zebaoth, de HEER van de hemelse legers. 3 x Heilige: de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

De heiligheid van God, hoe vaak staan we daar bij stil? Hij roept ons op in Zijn Woord, zowel het Oude- als het Nieuwe Testament op, net als Hij, ook heilig te zijn. Maar wat betekent heilig?

Heilig zijn betekent niet in eerste instantie dat we zonder zonden zijn, heilig zijn betekent dat we apart zijn, zoals God apart is, er is er ook maar iemand zoals Hij? Zo moeten ook wij anders zijn, omdat we Hem hebben leren kennen. Heiliging is niet een worsteling, die je iedere dag weer verliest. Heiliging is die staat van overgave, waardoor je de Heilige Geest de ruimte geeft Zijn werk in jou te doen, zodat we heilig en rein, door het bloed van Jezus, anders kunnen zijn dan de mensen om ons heen. Sinds Pinksteren hebben wij, als lichaam van Christus, de Kerk dus, jij en ik, de taak om de aarde vol te laten zijn van Zijn heerlijkheid, Zijn glorie. Laat die vandaag en iedere dag ons vervullen, zodat we die uitstralen en we ‘geheel anders’ zullen zijn, omdat we Christus hebben leren kennen. Wij maken het verschil!

Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.