Zoon of slaaf

Comments 2 Standard

Want u hebt niet de Geest van slavernij ontvangen, die opnieuw tot angst leidt, maar u hebt de Geest van aanneming tot kinderen ontvangen, door Wie wij roepen: Abba, Vader! — Romeinen 8:15

Lezen: Romeinen 8:1-17

Als kind ging ik vaak met mijn vader mee. Hij was broodbezorger en wij brachten, c.q. verkochten het brood aan huis. Iedere vakantie mocht ik mee. Langzaam maar zeker leerde ik het vak, trainde ik mijn geheugen, om de bestellingen te onthouden en de prijzen te weten. Ik heb daar nog plezier van. Later werd ik zijn vaste, zaterdagse knecht en verdiende toen ook nog wat. Mijn vader was mijn baas, ik was zijn knecht, maar toch bleven we vader en zoon. In die tijd hebben we een goede relatie opgebouwd, waar ik nog vaak, met plezier, aan terug denk.

Vandaag gaat het ook over knecht en zoon, of sterker nog: slaaf en zoon. Hoe zie jij je positie. Wanneer ik goed luister naar mensen die bidden, dan hoor ik hen zo vaak bidden als een slaaf. ‘Here wilt U alstublieft…..’ Dat soort dingen, in plaats van te weten wat voor positie wij, als zonen van de Vader, innemen in de hemelse gewesten. Wij zijn zonen, dat heeft de Heilige Geest ons bekend gemaakt. Zit je nog in die twijfelfase, zou je misschien moeten toetsen of je de Heilige Geest wel hebt, denk aan vers 16.

Een zoon of dochter bidt en smeekt niet aan zijn of haar vader of hij de pindakaas wil aangeven aan het ontbijt, maar vraagt gewoon: ‘Pap,mag ik de pindakaas’ En het wordt hen aangerijkt, ze ontvangen. Een kind van de Allerhoogste weet, dat wanneer hij of zij de positie inneemt in de hemelse gewesten, geleid door diezelfde Heilige Geest, dat de duisternis siddert, zoals ze sidderde toen Jezus nog op aarde liep. Dan zullen de zieken genezen, de demomen op de vlucht gaan, de doden leven en de verlorenen gered.

De basis daarvoor is onze intimiteit met ABBA, Papa, Vader God, dat is ons vertrekpunt, vandaar uit kunnen we de wereld winnen. Wat ben jij? Zoon of slaaf?

2 gedachtes over “Zoon of slaaf

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.