Rangorde

Leave a comment Standard

Wie onder u belangrijk wil worden, die moet uw dienaar zijn. En wie van u de eerste zal willen worden, die moet slaaf van allen zijn. Want ook de Zoon des mensen is niet gekomen om gediend te worden, maar om te dienen, en Zijn ziel te geven als losprijs voor velen. — Marcus 10:43-45
Lezen: Marcus 10:35-45

Soms lijkt de Bijbel zichzelf tegen te spreken. Hadden we het gisteren nu juist over onze positie als Zoon i.p.v. slaaf en moest je daar wellicht aan wennen. Vandaag horen we weer dat we elkaars slaaf moeten zijn, dat we moeten dienen. Je zou er van in de war kunnen raken,als je de context uit het oog verliest.

Vandaag gaat het over belangrijkheid, zelfs over macht. Jacobus en Johannes, de zonen van Zebbedeus, vroegen aan Jezus of ze in het Koninkrijk aan Zijn linker en rechterhand mochten zitten. Dat heeft niets te maken met dicht bij Jezus willen zijn, maar met heersen. Jezus Zelf zit niets voor niets aan de rechterhand van God de Vader, dat duidt op Zijn machtspositie. Hij is Heer over het Universum. Zitten aan Zijn rechter- en linkerhand wil dus zeggen dat ze een machtspositie wilden. Jezus laat dan juist zien, dat macht niet hoort bij het koninkrijk van God. Wil je de grootste zijn in het Koninkrijk? Dat zul je moeten dienen, de ander wel te verstaan, slaaf zijn van allen. Jezus gaf het voorbeeld bij de voetwassing. Jezus gaf het voorbeeld bij Zijn plaatsvervangend lijden en sterven. Hij gaf Zijn ziel tot losprijs, om allen, die in Hem geloven, vrij te kopen.

Opofferingsgezindheid is dus de hoogte vorm van discipelschap, van het volgen van Jezus. Reinhardt Bonke waarschuwt voor drie valkuilen bij leiders: Seks, geld en macht en helaas zien we, ook vandaag de dag, belangrijke, invloedrijke leiders daarover struikelen. Zodra we heerschappij gaan voeren, gaan manipuleren en anderen naar onze hand gaan zetten, zitten we al op een dwaalspoor. Belangrijkheid is niet belangrijk in Gods Koninkrijk, jezelf wegcijferen ten koste van de ander wel. Jezus is ook hierin ons grote voorbeeld. Dienen van elkaar heeft weer niets te maken met weten wat je positie is in Christus: zonen en dochters van de Allerhoogste, maar naar elkaar toe zien we de ander als belangrijker dan onszelf. Dat is discipelschap, het volgen van de Meester

Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.