Alle vlees

Leave a comment Standard

Daarna zal het geschieden dat Ik Mijn Geest zal uitstorten op alle vlees: uw zonen en uw dochters zullen profeteren, uw ouderen zullen dromen dromen, uw jongemannen zullen visioenen zien. Ja, zelfs op de dienaren en op de dienaressen zal Ik in die dagen Mijn Geest uitstorten. — Joel 2:28,29
Lezen: Joel 2:28-32

Wat een geweldige tekst vandaag, zo aan het einde van de werkweek. Een profetie, een belofte van redding en hoop en kracht, temidden van oordeel en ellende. Een belofte van herstel van de positie van de vrouw en de slaaf. Voor een heel groot gedeelte al uitgekomen bij de (eerste) komst van Jezus en van de Heilige Geest.

Een belofte die sinds 1906, de opwekking in Azusastreet ook weer is te zien in onze dagen. Een een belofte die opnieuw vervuld gaat worden. Een profetie is vaak als een berg: Je ziet de eerste berg van een massief en denkt dat het daarna over is. Maar wanneer je de berg over bent, liggen er nog meer achter. Zo zie je dat een bijbelse profetie meerdere facetten kan hebben en deels al vervuld is en deels nog moet worden. Zeker het vervolg moet nog komen. Toen er vorig jaar november weer een bloedmaan was, dachten velen dat het einde nabij was, maar we zijn er nog steeds, in het heden der genade.

De belofte van de Geest is vervuld toen de Heilige Geest met Pinksteren werd uitgestort, Petrus refereert ook aan deze profetie in zijn preek in Handelingen 2. En de Heilige Geest is nog steeds, in ruime mate beschikbaar (Titus 3:6) om de Grote Opdracht, die Jezus aan AL Zijn discipelen gegeven heeft te vervullen. Ga heen,maak volken tot mijn discipelen door ze te dopen en ze te leren alle wat ik jullie geleerd heb, genees de zieken, wek de doden op, drijf demonen uit, als je de Heilige Geest, de Kracht van omhoog, hebt ontvangen. (Vrije interpretatie van het Zendingsbevel uit Matth,Markus en Lukas) En deze opdracht geldt voor ‘alle vlees’ dus voor iedereen. De gaven van de Geest, hier gespecificeerd in dromen, visioenen en profetieën zijn dus voor iedere gelovige. Oud en jong, man of vrouw, vrije of slaaf.

Wil je meer van Gods Geest ervaren in je leven? Ga dan uitstappen in de gaven van de Geest om de Grote Opdracht ter vervullen, , wacht niet totdat je het gevoel krijgt dat je iets moet gaan doen, gehoorzaam aan de opdracht en Hij zal gaan stromen. Hoe meer je gaat geven, hoe meer je gaat ontvangen!

Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.