Gewichtig

Leave a comment Standard

Want onze lichte verdrukking, die van korte duur is, brengt in ons een allesovertreffend eeuwig gewicht van heerlijkheid teweeg. Wij houden onze ogen immers niet gericht op de dingen die men ziet, maar op de dingen die men niet ziet; want de dingen die men ziet, zijn van het ogenblik, maar de dingen die men niet ziet, zijn eeuwig. — 2 Korintiers 4:17-18
Leen: 2 Korintiers 4:16-5:10

Vele mensen worstelen met hun gewicht. Zijn zijn, of vinden zich, te zwaar. Of zoals ik laats hoorde, ze zijn te kort voor hun gewicht. Deels komt dit voort uit het modebeeld wat we voorgeschoteld krijgen. Deels ook door de voeding die we eten, te weinig beweging en niet te vergeten; SNOEPEN. Ieder pondje gaat door het mondje,zegt het spreekwoord. Dat is ook niet altijd waar, er zijn ziekten die dit kunnen veroorzaken. Neemt niet weg dat we een eigen verantwoordelijkheid hebben, ons lichaam is tenslotte een tempel van de Heilige Geest.

Paulus heeft het vandaag ook over gewicht, een allesovertreffend, eeuwig gewicht van heerlijkheid. Dat staat ons te wachten als we deze aardse tent hebben verlaten en naar de eeuwige toe gaan, als we gaan sterven. De verdrukking, het lijden dat we nu meemaken helpt daarbij. Nu is het Hebreeuwse woord voor heerlijkheid, glorie kabod, wat zich laat vertalen als ‘zwaarte’ Nu snap je misschien ook dat sommige mensen, wanneer Gods heerlijkheid over hen komt, niet meer op hun benen kunnen staan, ze kunnen het gewicht niet aan, we noemen dat dan ‘vallen in de Geest’

Overigens heeft het lijden, de verdrukking, die Paulus hier bedoelt, niets te maken met ziekte, maar enkel en alleen met het lijden om ons geloof. In Nederland hebben we daar (nog) niet zo mee te maken. Maar als je soms beelden ziet van christenen die om hun geloof worden gemarteld en onthoofd, dan hebben we het hier maar makkelijk.

Onze redding is gratis, maar geloven kan je dus, letterlijk en figuurlijk de kop kosten. Is het je dat waard? Dan is het geweldig om te weten dat we mogen zien op het onzienlijke: de hemel waar we eeuwig met God zullen zijn. Laat tot die tijd de heerlijkheid van God zwaar op je rusten, dan mag je van mij overgewicht hebben.

Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.