Niets

Leave a comment Standard

Want wij hebben niets de wereld ingedragen, het is duidelijk dat wij ook niets daaruit kunnen wegdragen. — 1 Timoteus 6:7

Lezen: 1 Timoteus 6:3-10

Geld maakt niet gelukkig, hoor je vaak zeggen,maar het is wel makkelijk. Dat is zeker waar, als ik voldoende geld zou hebben hoefde ik niet te werken en kon ik voltijd in dienst van de Heer. Maar de Bijbel zegt ook: wie niet werkt zal ook niet eten. Ook Paulus heeft het hier over geld, deze perikoop sluit af met de beroemde zin dat geldzucht de wortel is van alle kwaad. En deze week noemde ik het ook al in het rijtje van gevaren voor leiders.

Paulus zegt: ‘als ik maar voedsel en kleding heb’, dus er warmpjes bijloop en te eten heb, is het genoeg. Onze tijd is echter zo doordrongen van het kapitalisme dat we alleen maar meer, meer, meer, willen. Is het bezit van aardse goederen dan verkeerd? O nee, zeker niet, Jezus is arm geworden, zodat wij rijk kunnen zijn. Maar het mag je alleen niet beheersen. Beheersen, het woord zegt het goed: het mag geen heer over je zijn. En daar zit nu juist het probleem. Want wat het ook is, als er iets of iemand anders heer over je is, kan God dat niet zijn. Het staat je relatie met Hem in de weg. Daarom zegt Paulus ook dat we niets mee kunnen nemen. Een begrafenis auto heeft geen trekhaak en zelfs het BVO-tje van Hazes heeft hem niets geholpen. We komen boven met alleen maar onze lege handen, want niets wat we hebben gedaan op aarde zal onze plaats in de hemel garanderen. Alleen de genade van de Here Jezus Christus, die we in geloof hebben aanvaard en aangenomen kan ons de hemel in brengen.

Laat niets je daarvan afhouden, laat anderen je niets wijsmaken. Het stukje begint tenslotte over dwaalleraren. En wat lees ik allemaal voor, wellicht goedbedoelde, onzin en kretologieën op de Sociale media. (Een van de redenen dat we op 29/2 a.s met de Module ‘de Pijlers van het Christelijk geloof’ beginnen in Dordrecht (www.ongekend.tk))

Alleen door het geloof in de Here Jezus worden we behouden, uit genade. Niet door het houden van regeltjes, feesten, dagen etc. En alles wat je daarvan afhoudt met je wegdoen uit je leven, zo eenvoudig is het! Amen

Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.