Wijsheid

Comment 1 Standard

De HEERE geeft immers wijsheid, uit Zijn mond komen kennis en inzicht. — Spreuken 2:6

Lezen: Spreuken 2:1-11

Wat iedereen vandaag de dag nodig heeft is wijsheid. In ieder facet van ons leven. We moeten keuzes maken. Dat begint al met het wakker worden: blijf ik liggen of ga ik eruit. De meesten van ons zijn opgestaan, denk ik. Maar het gaat ook om de diepere dingen van het leven. Welke studie kies ik? Waar ga ik werken? Met wie ga ik uit? Wie zijn mijn vrienden? Door wie of wat laat ik me beïnvloeden? Wie wordt mijn partner? Allemaal dingen die ons verdere leven in meer of mindere mate kunnen beïnvloeden. De situatie waarin je nu bent is waarschijnlijk het gevolg van een keuze die je ooit hebt gemaakt. En, weer een wijze spreuk van mijn moeder: ‘Een moment vn onbedachtzaamheid kan maken dat men jaren schreit’

Spreuken zegt hier dat de Vreze des HEREN, diep ontzag voor die ontzettend Almachtige God, het begin is van de wijsheid. Hij is de bron. Hij geeft het, met overvloed, uit Zijn mond komen kennis en inzicht. Jacobus heeft misschien wel aan deze tekst gedacht toen hij schreef dat bij God wijsheid in overvloed is (Jac.1:5)

Daarom, bij wat voor keuze we ook moeten maken, het is gewoon verstandig om bij de Here te rade te gaan. In sommige gevallen kan je jezelf afvragen wat Jezus in zo’n geval op hebben gedaan (WWJD) en gelijksoortig handelen. maar leer maar steeds te luisteren en te vertrouwen op Zijn stem. dat vergt oefening, maar ‘ Mijn schapen kennen Mijn stem’ zegt de Here Jezus in Joh 10:4. als je op Hem vertrouwt en Hem om wijsheid vraagt, zal je nooit bedrogen uitkomen, dat is een ding dat zeker is!

Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Een gedachte over “Wijsheid

  1. Pingback: Wijsheid |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.