All you need is love

Leave a comment Standard

En dit is de liefde, dat wij wandelen naar Zijn geboden. Dit is het gebod zoals u vanaf het begin gehoord hebt dat u daarin moet wandelen. — 2 Johannes 1:6
Lezen: — 2 Johannes 1:4-6

‘All you need is love’ zongen de Beatles en het is vandaag de dag de titel van een populair TV programma. Maar wat is nu eigenlijk liefde? Wat is ‘houden van’? Johannes, de schrijver van deze brief, wordt wel de apostel der liefde genoemd, omdat hij het er zo vaak over heeft. En ook vandaag komen we de liefde weer tegen. En opnieuw als een gebod en als maatstaf van het houden van zijn geboden. Het nieuwe gebod, dat Jezus ons gaf, was om elkaar lief te hebben (Joh.13:34) Vanuit die opdracht, dat gebod, komen alle geboden in een ander daglicht te staan. Wanneer we kijken naar de tien geboden zien we eigenlijk, dat wanneer onze drijfveer liefde voor de ander is, ze helemaal niet zo moeilijk zijn. De Here Jezus vatte ze ook samen onder de noemer liefde: God liefhebben boven alles en de naast als jezelf. Dat is in 1 oneliner de hele wet en de profeten!

Maar hoe doe je dat dan? Als de liefde uit je huwelijk is verdwenen? Als je zo verwond bent, dat liefhebben pijn doet, omdat je al zo vaak bent teleurgesteld?

Liefde is een keuze. Het is geen romantisch gevoel van vlinders in je buik. Het is een keuze van je wil. Als de romantiek is verdwenen, ga je die er weer in brengen. Je kiest ervoor om van die ander te houden, ook al is het nog zo moeilijk. En weet je, God vraagt van ons geen onmogelijke dingen. Want als wij ervoor gaan kiezen met onze wil, komt Hij ons met Zijn Geest te hulp. Hij heeft die liefde immers ook in onze harten uitgestort, door de Heilige Geest. Hetzelfde geldt voor evangelisatie, bidden voor zieken en noem maar op. Als je dat doet uit plicht, of om op te vallen, is het niks waard !1 Kor.13) Maar waneer onze drijfveer de liefde is, dat het ons pijn doet om anderen verloren te zien gaan, of te zien lijden, dan gaan we in actie komen. All you need is Love, en niet alleen de liefde van Jezus, dat is wel de bron. Maar hieraan zal de wereld zien dat Jezus de Zoon van God is, als we elkaar liefhebben. Het Nieuwe Testament zonder geboden? Echt niet: Heb elkaar lief! Dat is Zijn gebod. Nogmaals; All you need is love! Agape love!

Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.