Hoge nood?

Leave a comment Standard

Onze hulp is in de Naam van de HEERE, Die hemel en aarde gemaakt heeft. — Psalmen 124:8

Lezen: Psalmen 124

Als de nood het hoogst is, is de redding nabij. Dat kennen we allemaal. Het is een bekend spreekwoord, dat veelal waar blijkt te zijn, maar niet altijd. Echter wie op de HERE vertrouwt weet dat het waar is. Ontegenzeggelijk. Sommigen noemen het toeval, waarop wij dan weer zeggen: Toeval bestaat niet. Of toeval is God undercover. Het feit blijft dat onze hulp van Hem is. Misschien hoor(de) je dat iedere zondag in de kerk, waar het klinkt als ‘votum’. Het is een statement, een proclamatie. En niet alleen voor de zondagse eredienst, het is dat voor iedere dag.

We kunnen ons geholpen weten door de Helper bij uitstek. Het woordje Parakleet, wat veelal vertaald wordt door Trooster, betekent ook de Helper, dus de Heilige Geest. Hij is altijd in ons en bij ons, tot alle hulp bereid. Vandaag staat Hij bij je om, in wat voor situatie ook, bij te staan. Hij heeft tenslotte de hemel en de aarde gemaakt, dus is zeker niet voor een kleintje vervaard! Parakleet betekent: Hij die erbij geroepen wordt. En daar zit hem nu net de kneep. Hij wacht, netjes en bescheiden, zoals het de gentleman, Die Hij is, betaamt, tot we Hem erbij roepen. Denk daaraan ’s zondags in de kerk. Denk daar ook vandaag aan en vergeet Hem dus niet te roepen, Dan treedt onmiddellijk Jeremia 33:3 in werking. Moet jij eens zien wat er gebeurt!

Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.