Zwart op wit

Leave a comment Standard

En Ik zeg u: Bid, en u zal gegeven worden; zoek, en u zult vinden; klop, en er zal voor u opengedaan worden. Want ieder die bidt, die ontvangt; wie zoekt, die vindt; en wie klopt, voor hem zal er opengedaan worden. — Lucas 11:9-10
LEZEN: Lucas 11:5-13

Een wel heel stellige uitspraak van Jezus, vandaag. Vooraf gegaan met: Ik zeg u. Dus niet zomaar een algemene waarheid, nee, eentje waaraan Hij zijn Naam verbindt. Zwart op wit! Toch,als ik jou op de man af zou vragen of dit waar is, zul je ongetwijfeld, net als ik, gebeden hebben die (nog) niet zijn verhoord. De tekst kent iedereen wel uit het hoofd ( je kent er meer dan je denkt, zei mijn vrouw gisteren op de Bijbelschool) Maar de praktijk is anders.

Hoe kan dat dan? Dit is een vervolg op het onderwijs over gebed. Even ervoor heeft Jezus Zijn discipelen hen ‘het Onze Vader’ geleerd, daarna de gelijkenis van de vriend, die wakker wordt gemaakt om brood uit te lenen aan een andere vriend, die plotseling gasten heeft gekregen. Gastvrijheid was en is een hoog goed in het Midden-Oosten. Bood Lot niet zijn dochters aan om zijn gasten te beschermen tegen de wellustige inwoners van Sodom? Dus iemand zonder eten laten zitten kon gewoon niet. Als vervolg zegt Jezus deze woorden: Bid, zoek, klop en het zal gebeuren. Aan het eind zegt Hij zelfs, als jullie slecht zijn en goede gaven aan je kinderen geeft, hoeveel te meer zal je hemelse Vader dan jou geven. Wat? De Heilige Geest, aan hen die Hem daarom vragen. Gebedsverhoring om de vervulling met de Heilige Geest wordt dus altijd verhoord! Gegarandeerd. God staat te popelen om je Die te geven. Maar ook de andere dingen waar we om vragen, komen aan bij God. Maar, net zo min als wij onze kinderen alles geven wat ze vragen, doet God dat ook niet bij ons. Soms krijg je het niet, omdat het niet goed voor je is. Of omdat de tijd nog niet rijp is en je er nog niet aan toe bent. Soms is nee, geen nee, maar wacht. maar soms kunnen er ook blokkades in ons leven zijn, waardoor de verhoring niet plaats vindt. Als je dat gevoel hebt, vraag het dan aan de Heilige Geest, Hij kent je als geen ander en zal je het laten zien. Want de garantie dat God onze gebeden hoort, hebben we, dat Hij ze verhoord eigenlijk ook, alleen misschien niet op de manier waarop wij het verwachten. Dat maakt geloven nu juist zo spannend!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.