Hemelen doorgegaan

Comment 1 Standard

Nu wij dan een grote Hogepriester hebben, Die de hemelen is doorgegaan, namelijk Jezus, de Zoon van God, laten wij aan deze belijdenis vasthouden. Want wij hebben geen Hogepriester Die geen medelijden kan hebben met onze zwakheden, maar Een Die in alles op dezelfde wijze als wij is verzocht, maar zonder zonde. — Hebreeen 4:14-15
Lezen: Hebreeen 4:14-16
Het nadeel van het gebruik van de tekste die www.dagelijkswoord.nl dagelijks opstuurt, is dat men soms in herhalingen valt. Deze tekst heb ik al eens behandeld http://opfrisser.com/2014/07/25/zonder-zonde-2/

Feit blijft natuurlijk dat het mooie teksten blijven, die je kunnen bemoedigen, opbouwen en vertroosten.

Als er staat dat Jezus de hemelen is doorgegaan, dan wordt daar bedoeld: met Zijn bloed. Hij is met Zijn bloed de hemelse gewesten binnengetreden en heeft daar aan iedereen, vriend of vijand, laten zien, dat Hij de wereld met God verzoend heeft en betaald voor de zonden van de hele wereld. Alles wat satan doet, aan ons of aan onze geliefden is dus illegaal. Daarom staat er ook dat we hem hebben overwonnen door het bloed van het Lam. (Openb. 12:11) Wanneer wij pleiten op het vergoten bloed van Jezus heeft satan maar 1 ding te doen en dat is opzouten. We hebben nog niet half weet van de positie, die wij als Gods kinderen hebben, in de geestelijke wereld. Ook hier probeert de tegenstander ons dom te houden, geholpen door dominees en voorgangers, die menen dat het niet zo’n vaart loopt.

Gelukkig mogen we pleiten op het vergoten bloed. En als we zelf weer eens de mist zijn ingegaan, mogen we dat ook. Jezus weet hoe lastig het kan zijn, Hij is er geweest, Hij heeft het meegemaakt. Hij praat zonde niet goed, maar wast het weg. Laat zonde je nooit afhouden om weer terug naar Hem te gaan, ook dat probeert de duivel. Maar kom in het licht, belijd het, bekeer je ervan en ga met vreugde je weg! Gezegende dag!

Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Een gedachte over “Hemelen doorgegaan

  1. Op die manier ” We hebben nog niet half weet van de positie, die wij als Gods kinderen hebben, in de geestelijke wereld. Ook hier probeert de tegenstander ons dom te houden, geholpen door dominees en voorgangers, die menen dat het niet zo’n vaart loopt. ” is het eenvoudiger rechtvaardiger te leven dat de Farizeers en Schriftgeleerden. Wie zijn of haar leven inricht naar de normen en waarden van de HEER J.C., hoeft zich geen zorgen te maken over de voorrechten van de beroepsgroep. Bij Hem is geen aanzien des persoons.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.