Benauwd

Leave a comment Standard

Als ik middenin de benauwdheid verkeer, maakt U mij levend; U strekt Uw hand uit tegen de toorn van mijn vijanden, Uw rechterhand verlost mij. — Psalmen 138:7
Lezen: Psalmen 138

Ik weet niet of je wel eens benauwd bent geweest, maar als ik me verslik heb ik het niet breed. Je snakt naar adem,maar je krijgt het niet, het lijkt wel of je stikt. Dat is dan maar eens in de zoveel keer, maar mensen met COPD weten dat dagelijks. Benauwdheid is iets verschrikkelijks. Ook geestelijk kun je in benauwdheid zijn. Er kunnen mensen zijn op je werk,op school, in je familie, of waar dan ook, die je dwars zitten, treiteren. Telkens ga je er met tegenzin naartoe. Voor al die benauwdheden heeft de dichter van deze Psalm de oplossing: De rechterhand des HEREN. Wie zit er tegenwoordig aan de rechterhand van de Vader? Precies, de Here Jezus. Als iemand weet wat het is om in benauwdheid te zijn geweest, is Hij het wel. Er is geen plek waar wij zijn, waar Hij al niet geweest is (zie de Opfrisser van gisteren) Is dat niet geweldig? Hij maakt ons, op die momenten dat we denken te stikken, weer levend, Zijn rechterhand is op ons en tegen onze vijanden, Hij verlost. In wat voor benauwdheid je ook zit, je mag weten dat Hij bij je is. Vertrouw het Hem toe, Hij weet ervan en vertrouw dat Hij je de oplossing gaat geven. Dat heet geloof. Ook al zie je er (nog) niets van: Hij laat je niet stikken, letterlijk en figuurlijk niet

Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.