Schijn!

Comment 1 Standard

Want u was voorheen duisternis, maar nu bent u licht in de Heere; wandel als kinderen van het licht – want de vrucht van de Geest bestaat in alle goedheid en rechtvaardigheid en waarheid – en beproef wat de Heere welbehaaglijk is. — Efeziers 5:8-10

Lezen: Efeziers 5:1-21

Licht en duisternis, het spreekt van dualisme en dat is het in feite ook. God en de Zijnen, Zijn volk, en satan en zijn onderdanen voeren strijd. Strijd in de hemelse gewesten, waar Palus later over spreekt in deze brief. Soms word je dat gewaar, soms blijft het verborgen. Maar wij, die de Here Jezus kennen, gevuld zijn met de Heilige Geest, zijn licht, horen bij het Licht, maar zijn het ook zelf. Paulus geeft in dit stukje richtlijnen waar dat uit zou moeten blijken, maar komt met name uit bij de vrucht van de Geest. Dat is het mooie. We hoeven niet in een kramp te leven om ons leven in orde te hebben en niet meer te zondigen. Natuurlijk moeten we wel strijd voeren tegen die dingen in ons leven, maar in de kracht van de Geest. Een boom brengt de vrucht voort, die bij hem hoort. Appels groeien niet aan perenbomen. Maar de boom moet wel in goede aarde staan en voldoende licht,zon en regen, of te wel voedsel krijgen. Een lamp kan er niets aan doen dat hij schijnt, maar moet wel olie hebben en het vuur moet aangestoken zijn! Anders zijn beiden, de boom en de lamp, nutteloos. Dat zijn wel de dingen die we zelf iets kunnen doen: krijgen we voldoende, geestelijk voedsel, worden we opgebouwd op de plaats waar we zijn? Zijn we vervuld, vol van de Geest en staat het knopje van onze lamp op aan? Zijn we in vuur en vlam voor Jezus? De sleutel is vers 18, de opdracht om vervuld te zijn en te blijven (dat is de werkwoordsvorm in het Grieks) van de Heilige Geest. Als dat zo is, de rest een makkie. Kinderen van het licht, die hun licht laten schijnen in de duistere wereld. Schijn ze, vandaag!

Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Een gedachte over “Schijn!

  1. Pingback: Schijn |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.