Integriteit

Leave a comment Standard

Hij die wandelt in gerechtigheid en billijk spreekt, die winstbejag door afpersing verwerpt, die zijn handen afwerend schudt om geen geschenken aan te nemen, die zijn oor dichtstopt om niet van bloedvergieten te horen, die zijn ogen sluit om het kwaad niet te zien – die zal wonen op de hoogten; bergvestingen op de rotsen zullen zijn veilige vesting zijn, zijn brood wordt hem gegeven, van water is hij verzekerd. — Jesaja 33:15-16
Lezen: Jesaja 33:7-16

De tekst van vandaag zou je in 1 woord kunnen samenvatten: integriteit. Dat komt in zoveel manieren in het leven van een mens terug. Of juist het gebrek eraan. De motivatie waarom je bepaalde dingen doet, of juist niet, is bepalend voor je houding. Nieuwtestamentisch zou je ook hier weer kunnen zeggen: Gij Geheel anders (Efeze 4:20 (NBG)) Onze handel en wandel, ons spreken en zelfs ons aannemen van (relatie)geschenken horen ook hier te getuigen van een ander soort karakter, omdat we anders zijn.

Er hangt ook nog een heel mooi prijskaartje aan: Wonen op de hoogten, bergvestingen op de rotsen, anders gezegd veiligheid, voldoende om te eten en te drinken. Vandaag wordt ons opnieuw, vanuit een misschien wel andere invalshoek, de kans geboden om een getuige van Jezus te zijn: door onze integriteit. wat spreken we, naar wat luisteren we, zijn we wars van vriendjespolitiek, op en top eerlijk? Laat het Licht van Gods Geest erover schijnen, Hij zal het ons laten zien, opdat we ons ervan kunnen bekeren en ook hier heilig = anders kunnen zijn!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.