Ontslagen

Comment 1 Standard

Maar nu zijn wij ontslagen van de wet, gestorven aan dat waaraan wij vastgebonden zaten, zodat wij in nieuwheid van Geest dienen, en niet in oudheid van letter. — Romeinen 7:6
Lezen: Romeinen 7:1-6

De dag dat ik werd ontslagen vergeet ik nooit meer. Na 32 jaar in dienst te zijn geweest kreeg ik het bericht dat ik naar huis kon gaan. Men had mij niet meer nodig. Het huilen stond mij nader dan het lachen. Maar…..Wat heb ik in de twee jaar, die volgden echter mooie dingen kunnen doen in Gods Koninkrijk. In Rotterdam meer dan 1250 mensen tot de Heer geleid met onze wekelijkse acties van het RED-Team, onze reis naar Curacao, waar meer dan 110 mensen een keus maakten voor Jezus in 1 week en waar we een enthousiast team achterlieten, dat het werk met veel elan, voortzet, de opstart van de Bijbelschool en natuurlijk veel genoten van de dingen des levens met Margreet. Nu er, al weer drie maanden, een nieuwe fase is aangebroken omdat ik weer een nieuwe baan heb, zo’n 50 uurin de week, ervaar ik ook dat weer als een wonder van God.

Zoals ik ontslagen werd door mijn werkgever, zo zijn we ook ontslagen van de wet. Mijn ‘baas’ heeft niets meer over me te vertellen. Toen ik de volgende dag niet meer op het werk verscheen, werd er niet gebeld van ‘waar blijf je?’ Ik was tenslotte niet meer in dienst. Zo eenvoudig is het. We zijn niet meer in dienst van de wet, die heeft geen macht meer over ons. We hoeven ons niet meer af te vragen of we iets mogen of niet. Als we tenminste in nieuwheid van Geest dienen, dus onze andere, nieuwe baas, de Heilige Geest, volgen en laten leiden. Als ik maandag niet bij mijn nieuwe baas verschijn, hangt hij wel aan de telefoon. Snap je het verschil? Ontslagen van de wet, in dienst bij de Geest. En laat Hij het ons nu zo makkelijk maken, dat we er niets voor hoeven te doen, Hij doet al het werk. Alleen we moeten het Hem wel laten doen, dat is het verschil.

Een gedachte over “Ontslagen

  1. Een betere baas kan je je niet wensen. Als je er een keer niet bent, gaat Hij rustig naar je op zoek, ipv opdringerig te zijn en zeggen dat je MOET komen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.