Geen zorgen maken

Comment 1 Standard

Werp al uw zorgen op Hem, want Hij zorgt voor u. — 1 Petrus 5:7

Lezen: 1 Petrus 5:5-9

Als je dieze tekst leest als advies, kan je het naast je neerleggen, maar als je leest als een gebod, dan kan dat al niet meer. Petrus haalt Psalm 55:23 aan, waarin hij de toevoeging niet vermeldt, maar ongetwijfeld in zijn achterhoofd heeft gehad. Dat God niet zal toelaten dat de rechtvaardige wankelt. Lees dan vers 8 en 9 van dit hoofdstuk en het plaatje is compleet.

De duivel gaat rond met het strooien van dingen waar we ons bezorgd om zouden kunnen maken en die ons afleiden van onze relatie met God. Petrus zegt: Opletten en niet doen! Ook Petrus was erbij toen de Here Jezus in de Bergrede ons dit oplegde in Math. 6:25-34. Ook Hij zegt ons niet bezorgd te zijn, ons geen zorgen te maken, maar onze prioriteiten te stellen: Het Koninkrijk van God op de eerste plaats en de rest komt vanzelf! Van zorgen maken word je ziek, depressief en ben je in de positie die de tegenstander je wil hebben. Vertrouwen op God, ook al zijn de omstandigheden anders, dan je had verwacht, geeft je hoop en moed en een blij vooruitzicht hoe God weer op bijzondere wijzen zal voorzien. Een van Gods machtige namen is JHWH Jireh, de God, Die voorziet. Als je op Hem je geloof, je vertrouwen, bouwt, kom je nooit beschaamd uit. Want hoe zal Hij, Die zelfs Zijn eigen Zoon niet gespaard heeft,maar voor ons allen heeft overgegeven, ook met Hem ons niet alle dingen schenken? (Rom. 8:32)) Richt je op God en op Zijn Koninkrijk, de verbreiding en de demonstratie ervan en je gaat wonderen zien, iedere dag weer opnieuw!

Met vriendelijke groet,Arie de Paauw

Een gedachte over “Geen zorgen maken

  1. kijk er zijn vele dingen . dat heet om ons zorgen om te maken .enkel is dat de deur van het kwaad .omdat je dan inderdaad veel dingen los gaat laten. .los uit de belofte . los uit het woord . dus we vergeten dan veel dingen .ik zeg dan ook blijf staan in je geloof in beter .wand immers is veel om te zien hoe sterk je van binnen bent .dus dan u voor het delen van dingen .groet

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.