Satans werken verbreken

Comments 2 Standard

Hiertoe is de Zoon van God geopenbaard, dat Hij de werken van de duivel verbreken zou. — 1 Johannes 3:8
Lezen:1 Johannes 3:1-17

Een van de dingen die ik ooit op de ETA leerde was: bekijk iedere tekst in zijn context. Ik weet nog heel goed dat de leraar dat woordje op het bord schreef en het omcirkelde. Hij zei: als dat het enig is dat je onthoudt, dan is mijn missie geslaagd. Waarom is dat? Wanneer we een tekst loshalen uit het verband, de context, dan kunnen we ermee op de loop gaan, het zelfs iets heel anders laten zeggen dan dat er bedoeld wordt. In evangelische kringen hebben we daar nogal een handje van. Er is zelfs een term voor: biblicisme. Daarom heb ik ook altijd, naast de tekst, het stukje vermeld wat je (eigenlijk) erbij zou moeten lezen, zodat je weet in welk kader de tekst staat.

Wanneer je dan ook nog eens de helft van de tekst vermeld, zoals ook vandaag (weer) dan moet je zeker oppassen. Wat zijn dan de werken van de duivel? Dat is de zonde en alles wat daar mee samenhang, zoals het eerste gedeelte van de tekst ons leert. Johannes zegt dat iemand die zondigt uit de duivel is. Dat is nogal een stelling en dat iemand die uit God is, niet kan zondigen. Wel, zowel jij als ik weten dat we dan nog een weg te gaan hebben. Even daarvoor zei Johannes dan ook, dat iedereen die zegt zonder zonde te zijn, God tot een een leugenaar maakt (1Joh.1:10.) Snap jij het nog?;-)

We zien ook grote Godsmannen, sterk in de bediening, vallen, dwaalleer verkondigen, overspel bedrijven etc. Geen wonder dat de kerken leeglopen….

Het woordje verbreken betekent zoveel als: losmaken uit gevangenschap, ontbinden. En dat is precies de crux. Wanneer we de Here Jezus kennen en door de Geest gaan leven (Rom.8) zijn we losgemaakt van de banden van satan. Hij heeft dan zoveel macht over ons, als wij hem geven. Maar wanneer we ons laten leiden door de Geest, heeft Die zoveel macht over ons als wij Hem geven. Wie geef je te eten? De werken zijn verbroken, de zonde is teniet gedaan. wij zijn in staat om als rechtvaardigen te leven, wanneer we ons laten leiden door de liefde, de Geest en uit de genade. Niet meer om iets te verdienen,maar uit dankbaarheid. Vandaar uit gaan we dan dezelfde dingen doen die Jezus deed, en zoals dat Petrus dat zo mooi beschrijft in Hand. 10:38: hoe God Jezus van Nazareth gezalfd heeft met de Heilige Geest en met kracht en hoe Hij het land doorgegaan is, terwijl Hij goeddeed en allen die door de duivel overweldigd waren, genas, want God was met Hem.

Is God met je? Ben ook jij met de Heilige Geest gezalfd, gedoopt? Ga dan de werken doen die Jezus deed: de werken van de duivel verbreken, want’ zoals De Vader Mij zond, zo zend Ik ook U’ (Joh. 20:21)

2 gedachtes over “Satans werken verbreken

  1. ja we verbreken satans macht hij heb niks te vertelen ik ben gezalft en gedoopt oin Gods Heilijge Geest amen
    gr ria we gaandoor met bidden amen

  2. Pingback: Satans werken verbreken |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.