Fris, gratis water

Leave a comment Standard

En Hij Die op de troon zit, zei: Zie, Ik maak alle dingen nieuw. En Hij zei tegen mij: Schrijf, want deze woorden zijn waarachtig en betrouwbaar. En Hij zei tegen mij: Het is geschied. Ik ben de Alfa en de Omega, het Begin en het Einde. Wie dorst heeft, zal Ik voor niets te drinken geven uit de bron van het water des levens. — Openbaring 21:5-6
Lezen: Openbaring 21-1-8

Water is een van de eerste levensbehoeften. Een mens kan een tijdje zonder voedsel, maar zonder water maar drie dagen. Ook in onze tekst van vandaag gaat het onder andere over water. Gratis water, je kunt het krijgen op maar een voorwaarde: Je moet dorst hebben!

Water is bij uitstek het symbool in de Bijbel voor de Heilige Geest. Heel bijzonder, dat Jezus, de Alpha en de Omega, vanuit het laatste Bijbelboek, waarin ook nog eens de laatste fase beschreven is, naar ons in deze tijd, waarin we zo hard die bemoediging nodig hebben, deze woorden spreekt, die al vaker gesproken zijn. We krijgen de Heilige Geest niet omdat we die verdienen, maar omdat we Hem nodig hebben, gewoon gratis, uit genade! Dat is toch geweldig. Het in daarom ook onbegrijpelijk dat mensen Hem niet willen. Dat ze alles wat met Hem te maken heeft, afwijzen. Maar dat was in Jezus dagen al niet anders. Religie weerstaat altijd de Heilige Geest. Relatie omarmt Hem. Ga dus maar bij jezelf na, wat je wilt: Meer van dat frisse, stromende, leven brengende Levende water, gratis? Of dode religie, die de traditie in ere wil houden ‘omdat we dat altijd al zo gedaan hebben’ Ik kies voor het eerste, jij?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.