Vurig

Leave a comment Standard

Laat de liefde ongeveinsd zijn. Heb een afkeer van het kwade en houd vast aan het goede. Heb elkaar hartelijk lief met broederlijke liefde. Ga elkaar voor in eerbetoon. Wees niet traag wat uw inzet betreft. Wees vurig van geest. Dien de Heere. — Romeinen 12:9-11
Lezen: Romeinen 12:9-21

Zomaar, spontaan lijkt het, somt Paulus een aantal dingen op, die je, met gemak, geboden zou kunnen noemen. Een advies lijkt me te weining. Beginnend bij de Goddelijke liefde (Agapè) vervolgend met de broederlijke liefde( Philadelphia) tussendoor afkeer van het kwade en vasthoudend aan het goede. Niet traag vwb inzet maar vurig van Geest. Uitmuntend in de conclusie dat dat de Here dienen is (Het woordje slaaf wordt gebruikt)

Dat is allemaal nogal wat en het stukje gaat nog verder. Allemaal te herleiden tot de woorden van de Here Jezus en tot wat Hij zelf deed. Natuurlijk zijn wonderen en tekenen geweldig, maar het begint hiermee; hetzelfde doen als Jezus deed: is opoffering, liefde en een vurige geest, in vuur en vlam gezet door de Heilige Geest. Passie en Pasen hebben hun uitwerking pas, als we deze dingen in praktijk gaan brengen.

Laatst was er een plaatje waar terroristen op stonden, zwaarbewapend. Er stond bij dat zij niet de grootste bedreiging voor het christendom waren, maar lauw christendom. En zegt Jezus zelf niet tegen Laodicea dat Hij hen uitspuwt omdat ze lauw zijn? Laat de olie van de Heilige Geest ons ook vandaag weer in vuur en vlam zetten voor Jezus, zodat Zijn lijden, sterven en opstanding door ons heen, verkondigd al worden, in liefde, altijd in liefde! Ben je er klaar voor?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.