Opgestaan

Leave a comment Standard

God heeft Hem echter doen opstaan door de weeën van de dood te ontbinden, omdat het niet mogelijk was dat Hij daardoor vastgehouden zou worden. — Handelingen 2:24
Lezen: Handelingen 2:14-36

Het is Pasen, Pesach, zo je wilt. Het feest van Jezus opstanding. Het belangrijkste feest in het christendom. Want zonder Pasen, heeft Kerst geen zin, zou zelfs Goede Vrijdag waardeloos zijn en zou Pinksteren nooit plaatsgevonden hebben, om het over de Hemelvaart maar niet te hebben. De opstanding van Jezus is zo ontzettend belangrijk voor ons geloof, dat zelfs onze redding ermee verbonden is: Rom 10: 9 Als u met uw mond de Heere Jezus belijdt en met uw hart gelooft dat God Hem uit de doden heeft opgewekt, zult u zalig worden.

Niet geloven in de opstanding betekent dus eenvoudig niet gered! Want zonder geloof in de opstanding zijn we de beklagenswaardigsten onder de mensen (I Kor. 15:19) Let dus goed op vanmorgen hoe er over de opstanding wordt gesproken in je kerk! Is het echt gebeurd, of is het een fabeltje en is Hij opgestaan in onze harten?

Het graf is leeg, de doeken waarin hij werd gewikkeld, net als bij zijn geboorte, lagen daar. Hij is de eerstgeborenen uit de doden, vandaar de weeën van de dood.Waarom is het dan zo belangrijk dat Hij is opgestaan? Het betekent dat de Dood en het Dodenrijk ( de Dood en Dodenrijk zijn beiden een persoon) Hem niet vast konden houden, omdat Hij het loon van de zonde, de dood, niet heeft gedaan. Hij is de enige zondeloze mens en daarom in staat om onze zonden te dragen en de straf op de dood te dragen, zodat wij eeuwig kunnen leven. Ze moesten Hem laten gaan. En Diezelfde Kracht, de Heilige Geest, Die Jezus uit de dood deed opstaan, leeft in ons! Als wij geloven in de opstanding, geloven we ook, dat Hij ons die opstanding bekend wil laten maken, zoals Petrus dat deed in zijn preek, waar deze tekst uit komt. Een preek waardoor 3000 mensen zich bekeerden en lieten dopen, het beeld van de begrafenis en opstanding van Jezus . Wij mogen die Opstandingskracht demonstreren doordat de Heilige Geest in ons woont en ons gebruiken wil om dat te doen. Laat het daarom vandaag aan een ieder horen, die je spreekt of ziet: de Heer is waarlijk opgestaan!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.