God heeft een plan met je leven

Leave a comment Standard

U bent het toch Die mij uit de buik hebt getrokken, Die mij vertrouwen gaf, toen ik aan mijn moeders borst lag. Op U ben ik geworpen van de baarmoeder af, vanaf de moederschoot bent U mijn God. — Psalmen 22:10-11
Lezen: Psalmen 22

Vanwege het Messiaanse karakter in deze Psalm, zou je die eerder een week geleden hebben verwacht. Dit is de Psalm die de Here Jezus aanhaalde aan het kruis, toen Hij riep: Mijn God, Mijn God, waarom hebt U Mij verlaten? De hele Psalm ademt het lijden en het sterven van Jezus. Profetisch tot op het bot.

Toch is er ook, zo in het midden, deze mooie tekst te vinden. Het laat zien dat God met ieder leven een plan heeft. Leven dat begint in de moederschoot, zodra het zaadje het eitje is binnengedrongen. Leven is dan ook heilig en mag niet geofferd worden voor welk doel dan ook. Maar, het is best eenvoudig om tegen abortus te zijn en dat meteen te veroordelen, zonder te letten op de omstandigheden. Hulp moet geboden worden, ervoor, waar we alles kunnen doen om het te vermijden, maar ook erna, als, of het kindje toch geboren is, of de abortus gepleegd. Abortus is geen ergere zonde dan overspel of belastingontduiking…..

Deze Psalm laat zien dat God een plan heeft met ieders leven. Ook met dat van jou. In wat voor omstandigheden je ook verkeert, hoe hopeloos ook, Hij heeft je gewild. Misschien was je ongewenst, of een ‘ongelukje’? God heeft je gewild… Geef je dan ook aan Hem over en niet aan je omstandigheden. Hij maakt af waar Hij aan begonnen is. Zelfs het lijden en sterven van Jezus, of misschien wel juist daarom, was in Zijn plan. Als iemand weet wat het is om ongewenst te zijn, om afgewezen te worden, uitgekotst, versmaad, door vrienden verraden en verlaten, dan is Hij het wel. Tegenwoordig noemen we dat een ervaringsdeskundige, wel, Hij is overal geweest waar jij nu bent. God wil jouw God zijn, al vanaf de moederschoot. Het enige wat wij hoeven te doen is het Hem laten zijn. Eenvoudiger kon Hij het niet maken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.