Roep het uit

Leave a comment Standard

Een stem zegt: Roep! En hij zegt: Wat moet ik roepen? Alle vlees is gras en al zijn goedertierenheid als een bloem op het veld. Het gras verdort, de bloem valt af, als de Geest van de HEERE erover blaast. Voorwaar, het volk is gras. Het gras verdort, de bloem valt af, maar het Woord van onze God bestaat voor eeuwig. — Jesaja 40:6-8

Lezen: Jesaja 40:1-11

Je hebt soms van die momenten dat je weet dat je moet spreken, maar je weet niet wat. Ken je dat? Een mond vol tanden. Je weet: ik moet nu iets zeggen,maar wat je ook zal zeggen, het heeft geen nut. Dat gevoel krijg ik ook in deze verzen. Eerst is er een mooie messiaanse belofte. Alle problemen zullen verdwijnen, de oneffenheden (zonden) worden weggedaan. De boodschap van het evangelie. Maar dan,als de opdracht klinkt: Roep! Is daar het moment van niet weten wat. Wat heeft het voor zin? Iedereen gaat toch dood, wat vandaag mooi in bloei staat, is morgen verdwenen. Het lijkt wel of de schrijver een beetje last heeft van maandagmorgen chagerijnigheid 🙂

Maar zo is het op dit moment wel gesteld met een hoop mensen. ‘Wat moeten we eraan doen? Evangelieren, daar komt hij weer. Heb je niet anders? Wat heeft het voor nut. En wat gebeurt er met al die mensen die dan Jezus aannemen, zoals jij zegt? ‘ Je zou ook kunnen vragen, wat gebeurt er met de mensen die het niet doen. Daarom is het eind zo vreugdevol! Het woord van God, (dat in Jezus vleesgeworden is, weet je nog?), blijft en bestaat voor eeuwig!

Alle woorden die we uitgesproken hebben, als ze Gods woorden zijn tenminste, blijven bestaan. Soms kan het heel lang duren voordat zaad tot ontkieming komt, dus zaaien we nooit tevergeefs. En de oogst die binnengehaald wordt, door de verkondiging van Zijn Woord, zal weer opnieuw vruchtdragen. Want Gods Woord zegt tenslotte ook, dat Hij het werk dat Hij in ons (en hen) begonnen is, ook zal afmaken!

Daarom, klinkt ook vandaag de opdracht! Roep het uit! Jezus is gekomen, is gestorven voor onze zonden en uit de dood opgestaan. Zijn levende Opstandingskracht werkt door ons heen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.