Dagvers

Leave a comment Standard

Het is de goedertierenheid van de HEERE dat wij niet omgekomen zijn, dat Zijn barmhartigheid niet opgehouden is! Nieuw zijn ze, elke morgen; groot is Uw trouw! — Klaagliederen 3:22-23
Lezen: Klaagliederen 3:21-26

Zo midden in het boek, dat Klaagliederen heet en zeker niet tot mijn favorieten behoort, vinden we deze parel. Het is natuurlijk ook nogal wat. Als je als profeet jarenlang hebt gewaarschuwd omdat God je had laten zien wat er zou komen en de mensen hebben niet naar je geluisterd, zich niet bekeerd en het oordeel is voor je ogen voltrokken. Jeremia had een last voor zijn volk. Hij zag het zienderogen achteruit gaan. Hebben wij dat ook voor Nederland? Jeruzalem in puin, de tempel verwoest het volk in ballingschap.om moedeloos van te worden.

Toch vind je hier deze geweldige tekst, waarin ondanks de puinhopen, de liefde en de goedertierenheid van God de boventoon voort. God had alle reden om alles en iedereen te vernietigen, maar Hij is geen God van wraak, Hij is goedertieren! Hij is goed! Ondanks alle puinhopen is daar altijd Zijn grote trouw. Misschien herkennen we dat in ons eigen leven. Misschien heb je er een potje van gemaakt, was je eigenwijs en zit je nu met de gebakken peren, de gevolgen van verkeerde beslissingen. Vaak onomkeerbaar. Dan klinkt ook voor jou deze boodschap van hoop. Je mag alijd terugkeren bij God. Geen enkele zonde is te groot om je bij Hem vandaan te houden, ook al wil de tegenstander je dat wel doen geloven. Zijn goedertierenheid en barmhartigheid zijn nieuw elke morgen. Ze worden elke dag ververst! En zijn zeker niet over de datum! Wat je ook gedaan hebt, hoe groot misschien de puinhoop ook, je mag altijd terugkeren. De Vader wacht op je!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.