Bolwerk

Comment 1 Standard

Want al wandelen wij in het vlees, wij voeren geen strijd naar het vlees. De wapens van onze strijd zijn immers niet vleselijk, maar krachtig door God, tot afbraak van bolwerken. — 2 Korintiers 10:3-4
Lezen: 2 Korintiers 10:1-11

Deze week hadden we het in de Bijbelschool over de definitie van een bolwerk. Ed Silvoso heeft daar een hele mooie van:

‘Een van hopeloosheid doortrokken gedachtenconstructie, waardoor we situaties, die tegen de wil van God ingaan, als onveranderlijk accepteren. (Ik ben nu eenmaal zo – Vergissen is menselijk – vergeven lukt mij toch niet enz)’

Best wel confronterend denk ik. Want je hoort dit vaak om je heen of ontdekt het bij jezelf. Natuurlijk komen we bolwerken ook ergens anders tegen. Voor wie de workshops over Doeltreffend Bidden heeft gevolgd: die muur waar ze allemaal op zitten, die de mens van het geloof in Jezus afhoudt.

In ieder geval moeten wij beseffen dat het schip waar we opzitten,als we tot geloof komen, zo je wilt: het scheepje onder Jezus hoede’ geen cruiseschip is, maar een oorlogsschip, en dat we tot de tanden toe bewapend zijn met geestelijke wapens. Een van de meest krachtigste wapens is het Woord van God, het zwaard van de Geest. Daarom is het zo belangrijk dat we het woord (uit het hoofd) kennen. Doen we dat niet, dan beroven we de Geest van Zijn belangrijkste wapens! Jezus versloeg de satan in de woestijn met het Woord! Daarnaast is het bidden (in de Geest) het zevende wapen in de geestelijke wapenrusting uit Efeze 6. Kortom, er zal geen bolwerk overeind kunnen blijven, als wij de strijd aangaan met geestelijke wapens. Helaas gaan we alleen vaak geestelijke problemen met vleselijke wapens te lijf en daar gaat het vaak mis. Onder de leiding van de Generaal, de Heilige Geest zelf, is elke strijd, die we voeren, tegen bolwerken in gedachtenlevens van onszelf of van anderen, gedoemd om door ons gewonnen te worden. Want wij zijn tenslotte meer dan overwinnaars! Sterkte in de strijd, maar wees zeker van de overwinning!

Een gedachte over “Bolwerk

  1. Pingback: bolwerk |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.