Geen andere manier

Leave a comment Standard

Want het paste Hem, om Wie alle dingen zijn en door Wie alle dingen zijn, dat Hij, om veel kinderen tot heerlijkheid te brengen, de Leidsman van hun zaligheid door lijden zou heiligen. — Hebreeën 2:10

Lezen: Hebreeen 2:5-18

Ooit sprak ik iemand in Rotterdam, die een New Age winkeltje had. We stonden daar vlakbij met onze Healing Station Banner. De week ervoor hadden we er ook gestaan en hij had daar vragen over gekregen. Hij wilde meer weten, zodat hij anderen naar ons kon verwijzen. Prachtig allemaal. We raakten aan de praat en we vertelden hem over Jezus. Zijn winkel was een mix van allerlei godsdienstige dingen, uit allerlei culturen. Van Hanoman tot Boeddha en, niet vergeten, Jezus. Hij vond dat alle geloven eigenlijk op hetzelfde neerkwamen en iedere God dezelfde was, maar zich anders presenteerde. Toen stelde ik hem een vraag: Heb je kinderen? Ja, die had hij. Stel dat je de hele wereld zou kunnen redden door een van je kinderen te offeren, zou je dat dan doen? Dat wist hij niet. Maar stel dat er een andere manier zou zijn, zou je dat dan nog doen? Nee, natuurlijk niet!

Dat brengt ons bij de tekst van vandaag. Het paste Hem, God de Vader, Zijn Zoon, onze Leidsman,te aten lijden, om ons, Zijn kinderen tot heerlijk te brengen. Er was geen andere manier! Daarom is het christendom zo uniek. In iedere andere godsdienst moet JIJ het doen. Hier deed Jezus het voor ons! Daardoor hoeven wij niet meer te lijden, heeft Hij het heil, redding, genezing en bevrijding, aan ons gebracht en kunnen wij, bevrijd van de angst voor de dood, een heerlijk leven, uit genade, hebben. Eeuwig leven begint hier: het enige wat je hoeft te doen, is Hem aan te nemen. Wie een geloof verkondigt dat alleen maar bestaan uit do’s en don’ts – uit regeltjes en wetten, heeft niet van de genade begrepen en is net zo religieus als andere andere godsdiensten, die uiteindelijk tot niets leiden. Alleen uit genade, door geloof, kunnen we bij God komen en gered worden. Niets meer, maar zeker niet minder. Dat is de boodschap die destijds de hele wereld op zijn kop zette. En die dat ook nu nog kan, 110 jaar na de uitstorting in Asuzastreet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.