Getuigenis

Leave a comment Standard

Ik zal U roemen, HEERE, want U hebt mij opgetrokken en mijn vijanden over mij niet verblijd. HEERE, mijn God, ik heb tot U geroepen en U hebt mij genezen. HEERE, U hebt mijn ziel uit het graf opgehaald; U hebt mij in het leven behouden, zodat ik in de kuil niet ben neergedaald. — Psalmen 30:2-4

Lezen: Psalmen 30

Wat een krachtig getuigenis klinkt er uit onze dagtekst! God genas degene die dit schreef en die wil het aan iedereen laten horen! Zullen we de Psalm eens even ontleden?

1) U hebt mij opgetrokken – Blijkbaar zat de persoon in de put, door de ziekte of werd hij juist ziek vanwege de omstandigheden, maar God bracht uitkomt

2) Mijn vijanden niet over mij verblijd: ziekte komt tenslotte niet van God, maar rechtstreeks van Gods tegenstander, de duivel. Denk aan Hand. 10:38, waar staat dat Jezus allen genas ‘ die door de duivel overweldigd waren’

3) Ik heb U geroepen. Er was gebed, geroep uit de nood. Niet zomaar zachtjes, nee geroepen, dat is met volume. Wie Hem aanroept in de nood, vindt Zijn gunst, oneindig groot, zegt de berijmde Psalm 86, derde vers.

4) God heeft hem (David) genezen, helemaal. Hij doet geen half werk, als Hij iets doet, doet Hij het goed

5)Mijn ziel uit het graf opgehaald, blijkbaar was hij ten dode opgeschreven.Maar wat de dokter zegt hoeft niet het laatste woord te zijn. Sterker nog, als dat over je is uitgesproken,of uitgesproken wordt, verbreek het in Jezus Naam

6) God heeft hem in het leven behouden. God is een God van leven en overvloed, daarvoor is Jezus tenslotte gekomen (Joh. 10:10b)

7) Hij is niet begraven. Hij is weer kerngezond en getuigt van de grote daden Gods. Wist je dat dat een van de sleutel is om je genezing vast te houden? Vertel het aan anderen en hou het niet voor jezelf.

Misschien ben je wel in de omstandigheden waar de schrijver van deze Psalm in verkeerde, of ken je mensen, die dat zijn. Dan mag je ze hiermee bemoedigen. Jezus Christus is gisteren en heden dezelfde, tot in eeuwigheid. Genezing is Gods plan voor mensen, ook voor jou. Leg je niet neer, maar strijd, met God aan je kant. Verbreek de negatieve woorden van dood en vernietiging en proclameer deze Psalm, alsof het al gebeurd is!

God is trouw, ook vandaag!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.