De boot missen

Comments 3 Standard

Want allen hebben gezondigd en missen de heerlijkheid van God, en worden om niet gerechtvaardigd door Zijn genade, door de verlossing in Christus Jezus. — Romeinen 3:23-24

Lezen: Romeinen 3:21-31

Deze tekst heb ik de afgelopen 4,5 jaar tig keer gebruikt om al zovelen bij Jezus te kunnen brengen. Hij komt namelijk voor in het ‘Script van het hart’, dat wij gebruiken. We vragen dan of mensen voor 100% zeker zijn of, als ze op dat moment zouden sterven, naar de hemel zouden gaan. Een zeer directe vraag, schokkend, zul je misschien denken, maar de mensen worden wel bepaald bij hun eindigheid. De meesten reageren er overigens heel spontaan op: van ‘Dat kan je nooit weten’ tot ‘Natuurlijk’ en alle varianten die daar tussen zitten. Als ze ‘Ja’ zeggen, vragen we natuurlijk verder: waarom denk je dat? Als ze dan zeggen, dat ze goede mensen zijn, nooit iemand kwaad doen en dus eigenlijk de hemel verdienen, dan leggen we ze uit, naar aanleiding van deze tekst, dat alle mensen gezondigd hebben en daardoor dus eigenlijk nooit bij God kunnen komen (missen de heerlijkheid van God) Je staat versteld hoe in een paar seconden mensen die daarvoor nog zeiden goed te zijn en de hemel te verdienen, dit nu beamen… Gods woord is zo krachtig, en is het zwaard van de Geest, die hen al overtuigt van zonde. (Wil je weten hoe het verder gaat? Kom dan 30 april naar Rotterdam:-)

Zelfs mensen, die naar de kerk gaan, en het dus eigenlijk zouden moeten weten, denken nog vaak de hemel te kunnen verdienen door hun goede werken. Dat komt omdat in veel kerken zonde niet meer in de preek voorkomt. En als je niet weet dat je gered moet worden, ga je dus, met al je zondagse kerkbezoeken, gewoon verloren! Ook zijn er veel mensen, die zich dat heil, die redding niet durven toe-eigenen: ‘Het moet je gegeven worden’ zegt men dan… Beiden leren staan haaks op de Bijbel, mensen. Alleen door geloof in God, en geloven is een werkwoord, worden we gered, uit genade. Het aanbod van de genade is er. Jij ontvangt het, in geloof, door de Here Jezus aan te nemen als je Redder en Verlosser. Dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk gedoopt wordt, liefst direct, zodat je niet alleen met Hem gestorven bent, zodra je Hem je leven hebt gegeven, maar ook begraven en weer opstaat in een nieuw leven. Ik denk dat een van de redenen dat het zo vaak mis gaat met nieuwe gelovigen, is, omdat we ze niet meteen dopen!

Wie denkt de hemel te kunnen verdienen, komt bedrogen uit, en mist de boot, we worden om niet, gratis, gerechtvaardigd, door het geloof, door het volbrachte werk van Jezus. Laat die boodschap klinken, aan iedereen die het (wel of niet) horen wil! En leid de mensen tot Jezus, door de kracht van de Geest!

3 gedachtes over “De boot missen

  1. Hoi Arie, mooi en goed artikel.
    Toch heb ik heel veel gezien dat aan de hand van het nazeggen van de tekst in het script aan mensen verteld wordt dat ze “nu” gered zijn, misschien is het goed om daar in de training aandacht aan te geven, dat mis ik nog eeen beetje.

    Hartelijke groet en zegen

  2. Je benadrukt, en terecht, dat na het aannemen van Jezus mensen gedoopt moeten worden en eigenlijk z.s.m., immers “wat is er op tegen dat ik nu gedoopt wordt, dáár is water”, maar in de praktijk gebeurt dit niet altijd en krijgen mensen na het nazeggen van de tekst in het script wel eens mee dat ze nu gered zijn, snap je wat ik bedoel ?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.