De HEERE is echter met mij als een machtige Held, d

Leave a comment Standard

De HEERE is echter met mij als een machtige Held, daarom zullen mijn vervolgers struikelen, ze zijn tot niets in staat. — Jeremia 20:11
Lezen: Jeremia 20:7-13

Er kunnen momenten in je leven zijn waarin je echt geestelijke strijd ervaart. Veelal is dat op een moment waarop er een geestelijke doorbraak plaats zou kunnen vinden. Het is dan belangrijk om te weten hoe te handelen, wijsheid is geboden. Je laten leiden door emoties lost niets op, maakt meer kapot dan je lief is. Des te pijnlijker is het wanneer het van binnenuit gebeurt. Als je dan zo’n tekst krijgt als vandaag, zie ik dat als een knipoog uit de hemel.

Hij is bij ons als een machtige Held, de El Gibor! Hij strijdt voor je, in wat voor omstandigheden je je ook bevindt. Is dat geen geweldige troost? Te vaak binden we de strijd aan in eigen kracht en kunnen, zodat we ons erop kunnen beroepen. Maar wanneer we ons laten leiden door de Heilige Geest, krijgt Jezus alle eer en niemand anders. Want het gaat om Hem. Jeremia werd aardig dwars gezeten door de religieuze geesten van die tijd. Hij wist: als God voor mij is, wie zal er dan tegen ons zijn? En hij had het lastig. Hij werd gevangen genomen, in een vochtige put opgesloten, beschimpt en bespuwd. En als hij dan dacht: ik stop ermee om Gods Woord te brengen, dan brandde dat woord in Hem als een vuur, Dat is wat het Woord doet, je wordt gedrongen het te spreken, wat de consequenties ook zijn, simpelweg omdat je niets anders kan.

Maar vandaag kunnen we deze dag weer aan, wat je omstandigheden ook zijn, omdat de Here bij ons is, de machtige Held. Let op hen die je dwars zitten, behandel hen zoals we gisteren geleerd hebben, tegenovergesteld, want we strijden niet tegen mensen, maar tegen de boze in de lucht. Daar moet de focus op liggen, niet op personen! Dan zal je merken dat Hij bij je en de vijand machteloos is. Sterkte vandaag!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.