Geen woorden, maar daden

Leave a comment Standard

Laten wij dan altijd door Hem een lofoffer brengen aan God, namelijk de vrucht van lippen die Zijn Naam belijden. En vergeet het weldoen en het onderlinge hulpbetoon niet, want aan zulke offers heeft God een welgevallen. — Hebreeen 13:15-16

Lezen:Hebreeen 13:8-18

Om in de sfeer van gisteren te blijven heb ik deze kop gekozen: Geen woorden, maar daden. Het lijflied van Feijenoord. En het zou het lijflied van iedere gelovige moeten zijn! Niet dat gezellige plaatsje in de zon, maar het geloof in praktijk brengen.

Deze twee teksten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, ze horen bij elkaar. Je kunt ze in feite niet losmaken. Doen wat je zegt en zeggen wat je doet. Het begint met een lofoffer. Offer? We hoeven toch niet meer te offeren? In het oude Testamant was het lofoffer het enige offer wat niet te maken had met de verzoening van de zonde. Je offerde uit dankbaarheid, om Hem te loven. In het Nieuwe Testament betekent dat we, wanneer we zijn Naam (in het openbaar) belijden, Hem dus lofofferen. Als we vertellen hoe groot, geweldig en goed Hij is. Lofprijzen in de kerk is geweldig, samen de Heer aanbidden, maakt Hem groot, maar het in de openbaarheid, buiten de veilige muren van het kerkgebouw, doen, is Hem welgevallig. De perikoop begint niets voor niets met vers 13, die ik gisteren ook al aanhaalde: God is en blijft Dezelfde,wat Hij vroeger deed, doet Hij ook nu en zal Hij blijven doen. Door de kracht van de Heilige Geest kunnen we weldoen, goeddoen: niet alleen voor de armen, de weduwen en de wezen, dat zeker ook, maar om te bidden voor de zieken en hen te genezen! Welke zieke zou er nu niet genezen willen worden? En, of ze nu geloven of niet, Gods genezende kracht door ons heen, de Heilige Geest, is onverminderd aanwezig in iedere, Geestvervulde gelovige! Daarom, belijd Zijn geweldige, machtige Naam in het openbaar, breng het in de praktijk door Zijn genezende kracht te demonstreren en bekommer je om hen die onze hulp nodig hebben. Dan zing je mee, uit volle borst: Geen woorden maar daden, leve Jezus, Die in mij leeft!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.