Vrede zaaien

Comment 1 Standard

En de vrucht van de gerechtigheid wordt in vrede gezaaid voor hen die vrede stichten. — Jakobus 3:18

Lezen: Jakobus 3:13-18

Wat een mooie spreuk is de tekst van vandaag. Het zou zomaar op zo’n mooi blauw tegeltje passen….

Maar er zit een diepe gedachte achter: wat je zaait zul je oogsten. Dus als je vrede zaait, in gerechtigheid, zul je het ook oogsten. Maar wat deze tekst niet betekent is dat we alles maar ‘om des lieven vredes wil’ over onze kant moeten laten gaan. Dat doen we als christenen maar al te vaak, ten koste van de waarheid. Als je het hele stukje leest, zie je dat het over leraren gaat die juist verdeeldheid zaaien, omwille van hun gelijk en uit jaloezie. En jaloezie ligt op de loer als het om bedieningen gaat! ‘Mijn kerk groeit het snelst, ik win de meeste zielen, bij mij vinden de grootste genezingen en bevrijdingen plaats’ en noem maar op. Maar waar draait het dan om? Om jouw eigen koninkrijk of dat van God? Hoogmoed was de zonde die satan de das om deed en die hij nog steeds rondzaait, juist onder Gods volk. Als je je daarmee laat besmetten, ben je al snel onaantastbaar, zit je op een troon en laat je jezelf aanbidden, met een vroom sausje.

Mensen, hoe groot iemands bediening ook kan zijn, het gaat maar om één persoon: Jezus. Mensen kunnen je niet redden, genezen of bevrijden, Hij alleen. En wij, als Zijn knechten en zonen, wil hij gebruiken. Dat is geen verdienste, dat is nou genade. Hem kennen en de kracht van Zijn opstanding, maakt je nederig en klein en zorgt dat je soms, om de lieve vrede, de weg vrij maakt voor anderen, die hoog van de toren blazen. Het zaad wat je dan zaait, zal in vrede opkomen en veelvuldig vrucht dragen.

Iedereen een fijne Koningsdag en een hartelijke felicitatie voor onze koning Willem-Alexander!

Een gedachte over “Vrede zaaien

  1. Pingback: Vrede zaaien |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.