Einde discussie

Leave a comment Standard

Geliefden, ik roep u op als bijwoners en vreemdelingen u te onthouden van de vleselijke begeerten, die strijd voeren tegen de ziel. Houd uw levenswandel onder de heidenen goed; opdat zij die nu van u kwaadspreken als van kwaaddoeners, door de goede werken die zij in u waarnemen, God verheerlijken mogen op de dag dat er naar hen omgezien wordt. — 1 Petrus 2:11-12

Lezen: 1 Petrus 2:11-12

Heb je ook wel eens dat gevoel, dat jij je moet verdedigen dat je christen bent? Dat is vaak een valstrik die discussie uitlokt en voor je het weet ben je betrokken in een welles, nietes verhaal. Niet doen! zegt Petrus hier eigenlijk. Leef een heilig, onbesmet leven, onthoud je van de vleselijke begeerten, die strijd voeren tegen je ziel. Niet dat je daardoor je redding zou kunnen verliezen, maar omdat ze je onder het niveau hadden wat Gods plan voor jou heeft. De tegenstander probeert je te verleiden tot zonden, daarna zegt hij: je kan nu toch weer niet terug gaan naar God om je zonden te belijden? Hij ziet je aankomen! Ja! De Vader ziet je aankomen, Hij staat op wacht om te zien of we terugkeren, zoals de vader van de verloren zoon, die overigens een kind van God (de vader) was, deed. Nee God wil dat we ons onthouden opdat onze levenswandel de mensen die kwaad van ons zouden spreken het zwijgen op zal leggen. Onze werken, de dingen die we doen (of juist laten) zullen een beter getuigenis geven dan woorden alleen. Wat is het dan toch weer geweldig om te weten dat we een ‘Helper, groot van kracht’ hebben, die het mogelijk maakt, dat we ons afzonderen en anders zijn, dan de wereld. Hij, Die in ons woont, helpt ons om hen die nog buiten zijn te laten zien hoe geweldig het is om met Hem iedere dag op te trekken, zodat zij tot jaloersheid zullen worden gebracht! Einde discussie!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.