Duurzaam

Leave a comment Standard

Ik heb lief wie Mij liefhebben, en wie Mij ernstig zoeken, zullen Mij vinden. Rijkdom en eer is er bij Mij, duurzaam bezit en gerechtigheid. Mijn vrucht is beter dan bewerkt goud en dan zuiver goud, Mijn opbrengst beter dan het beste zilver. — Spreuken 8:17-19

Lezen: Spreuken 8:17-21

Vrouwe Wijsheid, zo wordt ze genoemd in het boek Spreuken, maar het is een beeld van de wie de Here Jezus is en van de zegeningen die voor ons klaar liggen.

Maar aan de beloften in de Bijbel hangt vaak een prijskaartje, een voorwaarde. Die zien we niet altijd, zeker niet als we teksten uit hun verband rukken. Dan ‘claimen’ we de zegen, maar vergeten de voorwaarde en zijn dan teleurgesteld als het niet werkt. Zo ook hier; het begint met liefde en zoeken. God houdt van wie Hem liefhebben. Hij houdt toch van alle mensen? Jazeker, Hij had de wereld zo lief dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft. Maar hij houdt ervan als Hij ons Hem ziet liefhebben. Heb je dat Hem al eens verteld? Vader, ik hou van U, Here Jezus, ik hou van U, Heilige Geest, ik hou van U? Net zoals wij het fijn vinden, ook al weten we het, dat onze geliefden zeggen dat ze van ons houden, zo vindt de Here dat ook! En je zult Hem vinden, als je Hem ernstig zoekt, als je er de tijd voor vrij maakt, het serieus neemt. En dan opnieuw, voor de tweede keer al deze week, de belofte van rijkdom en eer, want die zijn bij Hem en zei de Vader niet tegen de (tweede) Verloren Zoon: alles wat van Mij is, is van U? Beter dan het zuiverste goud en het beste zilver is de vrucht van Hem, oftewel: de vrucht van de Geest. Die te tonen is gerechtigheid en duurzaam. Duurzaam, een reclame term, die ons bewust moet maken van het milieu, duurzame energie enz. Wel, Prediker zei het al: Er is niets nieuws onder de zon! Alles wat God geeft aan wie Hem ernstig zoeken en van harte liefhebben is duurzaam. Het kan de tand des tijds doorstaan en het kan tegen een stootje! Dat willen we toch allemaal?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.