Licht

Comments 2 Standard

En dit is de boodschap die wij van Hem gehoord hebben en aan u verkondigen, dat God licht is en dat in Hem in het geheel geen duisternis is. — 1 Johannes 1:5

Lezen: 1 Johannes 1:5 – 2:2

Wat is het heerlijk he, dat het ’s Ochtends eerder licht is en het ’s avonds ook langer licht is. Zeker na zo’n mooie dag als gisteren. We zien daar naar uit, na de donkere winter! Licht betekent leven, daar waar duisternis is kan geen leven zijn!

Zo is het ook met de Here God. We hebben hetzelfde van Hem, van Jezus gehoord, zegt Johannes: Hij is licht een er is in het geheel geen duisternis bij Hem. Licht staat voor vrede, warmte, liefde; duisternis voor alles wat dat juist niet is! Daarom komt ook al het goede van de Vader der Lichten (Jac.1:17) en al het kwade van onszelf of van de tegenstander van God. Hij is tenslotte gekomen om te stelen, te slachten en te vernietigen (joh.10:10) Terwijl Jezus kwam om leven en overvloed te brengen.

Wanneer er iets gebeurt in ons leven wat minder fijn is, zoals ziekte of andere flinke tegenslagen, zijn we, vanuit onszelf vaak geneigd om God daarvan de schuld te geven. Maar dat is al te gemakkelijk. Vanuit deze tekst durf ik 100 % te stellen, dat datgene wat je ervaart NIET van God komt, maar van de duivel, die je, op wat voor manier ook, probeert kapot te maken. daarom is onze opdracht ook, als discipelen van Jezus, om de werken van de duivel te ontmaskeren, ze te weerstaan en ze te verbreken. Dat was Jezus missie, dat is onze missie. Het feit dat het Helemvaart is geweest betekent niet dat hij Zich teruggetrokken heeft op een ivoren toren. Nee, Hij zit aan de rechterhand van de Vader, als onze Opperbevelhebber, als de Koning Die Zijn leger aanvoert in de strijd. Psalm 110:1 zegt: Zit aan Mijn rechterhand, totdat Ik je vijanden gemaakt heb tot een voetbank voor je voeten. Dat is onze taak. Niet te berusten van ‘het het is nu eenmaal zo’, maar om de strijd aan te binden met alles wat ons en onze geliefden probeert kapot te maken. Daarom, volk van God, begraaf je onderlinge verschillen en vorm een leger onder aanvoering van Koning Jezus en bekrachtig door de Heilige Geest! Jezus zei niet alleen: ‘Ik ben het Licht der wereld’, Hij zei ook: ‘Jullie zijn het licht der wereld’ Ga, dan, in Zijn Naam!

2 gedachtes over “Licht

  1. Hij heeft zich gezet aan de rechterhand van de vader … voorts AFWACHTENDE ?????? (op wat? op wie?) totdat zijn vijanden???? (wie zijn dat?) gemaakt worden tot een voetbank voor zijn voeten Hebreeën 10 vs. 12 en 13. Antwoord 1: Op het verslaan van de vijanden. Door wie? Juist: door u en mij die ons christenen noemen.
    Antwoord 2: De vijanden zijn zonden.ziekten, verkeerde biindingen, gedachten die niet overeenstemmen met Gods gedachten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.