Frisse adem

Leave a comment Standard

De hoogmoedige ogen van de mensen zullen neergeslagen worden, en de trots van de mannen zal neergebogen worden. Alleen de HEERE zal op die dag hoogverheven zijn. — Jesaja 2:11

Lezen: Jesaja 2:6-17

Ik las laatst: Hoogmoed is als een slechte adem, iedereen merkt het, behalve jijzelf. Daar zit wel heel wat in. Van onszelf denken we niet dat we hoogmoedig of trots zijn, terwijl anderen dat al van een afstand ruiken en merken. Waren trots en hoogmoed niet de zonden die de duivel deed opstaan tegen God?

We moeten allemaal bij tijd en wijle in de spiegel kijken. Ben ik trots, ben ik hoogmoedig? Zeker als het over bedieningen gaat. Wat God aan ons geeft, geeft Hij uit genade. En ja, je hebt hard gewerkt, je hebt je dingen ontzegd en daar is Hij blij mee. Maar verhef je nooit boven een ander, daarmee maak je niet alleen anderen, maar ook jezelf kapot. Er is er maar EEN die alle eer toekomt en dat is Hij Die ons alles gegeven heeft. Kijk regelmatig in de spiegel en poets je tanden met nederigheid, zodat je niet op een dag neergebogen zal worden en je alles kwijt blijkt te zijn. De enige reuk die we mogen verspreiden is de geur van Christus liefde. Dienen zoals Hij geeft een frisse adem! En is adem in de Bijbel niet hetzelfde woord als Geest?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.