We are the champions!

Leave a comment Standard

Wie zal ons scheiden van de liefde van Christus? Verdrukking, of benauwdheid, of vervolging, of honger, of naaktheid, of gevaar, of zwaard? (Zoals geschreven staat: Want omwille van U worden wij de hele dag gedood, wij worden beschouwd als slachtschapen.) Maar in dit alles zijn wij meer dan overwinnaars door Hem Die ons heeft liefgehad. — Romeinen 8:35-37

Lezen: Romeinen 8:31-39

Overwinnaars. Het klonk van de week in Eindhoven: ‘We are the champions’ en het was stil in Amsterdam. Ze dachten daar de winst in de pocket te hebben, maar het mislukte. Euforie in Eindhoven. Misère in Mokum

Zo lijkt het ook met veel gelovigen. We kennen allemaal deze tekst, maar handelen we er ook naar? Of denken we dat het niet waar is? Als we meer dan overwinnaars zijn, kan het dus niet van ons afgepakt worden. De laatste wedstrijd IS al gespeeld. Wat er ook nog zal gebeuren in je leven, en Paulus noemt hier natuurlijk wel heftige dingen, het kan ons niet scheiden van Jezus liefde! In die overwinning moeten we gaan staan, het proclameren over ons leven. Het proclameren over onze zonde, waar we al zo lang mee worstelen, of het al niet eens meer doen: ‘ik ben nu eenmaal zo;-( ‘ Over onze ziekte, wat de diagnose ook is of zal zijn. We zijn meer dan overwinnaars. We hebben de hoofdprijs: het eeuwige leven en niets kan ons dat meer afpakken. We hebben de Troostprijs, de Heilige Geest, Die ons nooit of te nimmer meer verlaten zal. Dus om het in oudtestamentische termen te zeggen: geen wapen tegen ons gesmeed zal standhouden (Jes. 54:17) Als God voor ons is, wie zou er ook nog maar iets tegen in kunnen brengen? Wie zou het lef hebben? De enigen die dat echt kunnen doen zijn we zelf. Als we het niet geloven, er niet naar handelen en er niet naar leven. Dan zijn we onze eigen vijand, vechten we tegen onszelf. Stop met zielig doen, herpak je. We are the champions, door Hem, die ons liefhad en nog steeds heeft en dat altijd zal blijven doen. Hij verdient de huldiging, de erekroon, Hij is zo geweldig!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.