Opstandingskracht

Comment 1 Standard


Deze Jezus heeft God doen opstaan, waarvan wij allen getuigen zijn. Hij dan, Die door de rechterhand van God verhoogd is en de belofte van de Heilige Geest ontvangen heeft van de Vader, heeft dit uitgestort wat u nu ziet en hoort. — Handelingen 2:32-33
Lezen: Handelingen 2:14-36

Het moet nogal een tumult geweest zijn: de hele  stad liep uit. Als er die dag alleen al 3000 tot bekering komen zijn die tenminste allemaal afgekomen op datgeen wat plaatsvond in de Bovenzaal en direct erna. De 120 werden zelfs van openbare dronkenschap beschuldigd. Iedereen dacht:’wat is hier toch aan de hand?’ En dan grijpt Petrus de kans. Petrus, die altijd al haantje de voorste was als discipel, en hersteld is door Jezus in zijn positie ten aanhoren van zijn medecornuiten, laat zien wat het werk van de Geest doet: getuigen van de Opstandingskracht van Jezus. Dat had Jezus tenslotten 10 dagen van te voren, bij Zijn Hemelvaart, ook gezegd: Je zult kracht ontvangen wanneer de Heilige Geest over je komt en je zult mijn getuigen zijn. Petrus deed dat, alle 120 deden dat. Ook nog eens in vreemde talen, die zij niet machtig waren. Kortom, vervuld zijn en een getuige van Jezus horen onlosmakelijk bij elkaar. door de kracht van de Heilige Geest kàn je niet anders dan een getuige zijn van Zijn Opstandingskracht.

In ieder geval, er is  tumult, er is een opstootje, nou laat dat ‘je’ er maar af. En Petrus maakt van de gelegenheid gebruik, neemt het woord, preekt een preek, voor het grootste deel afkomstig uit het Oude Testament en 3000 mensen komen tot geloof. M.a.w. het kan niet anders of dat wanneer de Opstandingskracht over je komt, je gedoopt wordt in de Heilige Geest, dat te merken moet zijn in je omgeving. Kan je het dan weten of je die doop hebt ontvangen? Jazeker, 100 % Waarom zou de Here Jezus anders hebben gezegd: wacht totdat je bekleed wordt met Kracht van Omhoog. Dan moet je weten dat je Die hebt ontvangen! De 120 wisten het, alle mensen die Jezus aannemen die dag en zich (meteen) lieten dopen, wisten het. Weet jij het nog niet? Laat dan vandaag, waar je ook bent, naar welke kerk je ook gaat, voor je bidden om die vervulling te ontvangen en een levende getuige van en vol van de Kracht, Die Jezus uit de dood deed opstaan, te zijn.

Alle heilsfeiten en christelijke feesten hebben te maken met ons. Pinksteren is het feest voor de ander. Jij ontvangt de zegen om een zegen voor anderen te zijn! Ik wens een een gezegende Pinsteren, het feest van de oogst!

Courage Band: Vuur en Vlam

Een gedachte over “Opstandingskracht

  1. Pingback: Opstandingskracht |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.