Niet omdat het moet…..

Leave a comment Standard


Want Hij Die in u is, is groter dan hij die in de wereld is. — 1 Johannes 4:4
Lezen: 1 Johannes 4:1-6

Met kerst vieren we dat God, in de persoon van Jezus bij ons gekomen is, met Goede Vrijdag dat hij voor ons gestorven is en de dood heeft overwonnen, maar met Pinksteren vieren we het feit dat Hij, in de persoon van de Heilige Geest in ons is. Dat is het wonder van Pinksteren, God in ons.  Niet alleen bij, maar juist in. Dichter  bij  kan Hij niet komen! Dat is voor veel mensen ook meteen wel het hele enge. Pinksteren, de Heilige Geest ervaren in je leven, betekent overgave. Hem alle controle geven over je leven, je hart, je tong. Dat is een sprong in het Diepe. Dat moet je durven….

Maar wat er dan gebeurt omschrijft deze tekst zo ontzettend mooi. Hij, de Heilige Geest, Die in ons is, is groter dan hij, de geest van de antichrist, de duivel, de god van deze wereld etc, die in de wereld is. Wanneer we Hem toelaten in ons leven, de controle van ons leven uit handen geven, komt  de Geest van God in ons wonen, kiest ons uit als Zijn woonplaats, worden we Zijn tempel. Dan stroomt die Onoverwinnelijke Opstandingskracht in ons als stromen van Levend Water en kan niets of niemand ons meer verslaan. Leven vanuit die kracht, doet je bewegen in het bovennatuurlijke, terwijl je met beide benen op de grond en in het Woord staat. En alles alleen maar om de naam van Jezus te verheerlijken. Hij zorgde ervoor dat het kan. Mijn oude dominee zei weleens: Pinksteren is de handtekening van de Vader onder het werk van de Zoon. Hij beaamde hiermee de woorden van Jezus aan het kruis: het is volbracht. Nu is die Geest voor iedereen beschikbaar. Hij vraagt geen bekwaamheid, Hij vraag beschikbaarheid. Hij dringt Zich niet op, Hij wacht rustig af. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Maar wil je leven in die onoverwinnelijkheid, geef Hem dan alles wat je hebt en laat je vullen met Hem. Dan zal hij die in wereld is, benen maken, want daar kan hij niet tegenop. Aan jou de keus…..

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.